A doua jumătate a lunii august a venit cu o altă noutate din partea motorului de căutare Google. Aceasta se numește My Activity și oferă posibilitatea de a controla propria activitate de pe internet.

google_activity_in_control

Serviciul permite vizionarea sau gestionarea unor activități precum căutările de pe acest motor și de pe YouTube, site-urilor vizitate, a videoclipurilor vizionate. Acestea nu pot fi salvate decât într-un singur cont și doar cât timp există o conexiune la Wi-Fi, așa că, dacă un utilizator dispune de mai multe conturi, datele vor fi salvate în contul principal, pe care este logat în majoritatea timpului.

google-myactivity-controls-1

Cei interesați ar trebui să mai știe că pot alege să salveze istoricul locațiilor, contactele, calendarele, aplicațiile, muzica, aplicații sau nivelul de baterie de pe un telefon sau o tabletă sau căutările vocale. Totuși, nu toate acestea se vor regăsi direct în cadrul serviciului. Ele vor fi însă disponibile sub categoria Other Google Activity.

Dacă aceștia nu mai doresc să li se afișeze istoricul activității, ei pot deplasa switch-ul din dreptul categoriei de care sunt interesați spre stânga, și apoi selecta opțiunea Pause. Există chiar și opțiunea de a-ți sterge căutările, în funcție de subiect și data/intervalul de timp.

images

Mai sunt oferite și soluții pentru eventualele probleme apărute, precum opțiunea de a-ți securiza contul în caz că este accesat de o persoană al cărei acces nu a fost permis. De asemenea, mai menționează că activitatea care le poate părea necunoscută poate fi un rezultat al împărțirii unui set de activități cu compania.

Aceștia asigură că informațiile pe care le colectează au caracter confidențial și că sunt folosite doar la îmbunătățirea experienței pe Google.

Surse foto: myactivity.google.com, theguardian.com, news.com.au, trishtech.com, howtovideo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here