Global Volunteer–programul marca AIESEC care ajută tinerii din România să aducă o schimbare în lume!

0
740

Global Volunteer este un program prin intermediul căruia tinerii din România pot să descopere arta voluntariatului, să contribuie la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ONU și să călătorească în același timp!

Între 1 iunie 2019 și 31 august 2019, peste 260 de tineri au plecat în stagii de voluntariat. Scopul lor a fost să contribuie la ceea ce înseamnă agenda 2030 propusă de Națiunile Unite la finalul anului 2015, care reprezintă un program universal de acțiune global, în domeniul dezvoltării durabile.

Astfel, prin intermediul programului Global Volunteer, AIESEC România a ajutat acești tineri să aducă un impact care conteză în lume acolo unde este cel mai mare nevoie de el. Majoritatea participanților au ales să plece pe proiecte care contribuie la Obiectivul 4-Educația de calitate, iar destinația preferată care a fost aleasă de peste 130 de participanți, a fost Turcia, datorită varietății de proiecte pe care această țară le oferă.Au fost, în schimb, și tineri care au ales să se dedice lucrului cu oamenii care provin din medii defavorizate(refugiați) și oameni cu dizabilități.

Studenții care au ales proiecte care s-au desfășurat în Europa au beneficiat și de o bursă
Erasmus. Aceasta a fost posibilă datorită parteneriatului la nivel național dintre AIESEC România și Erasmus, susținând astfel tinerii și pe plan financiar.
Tinerii care doresc să aibă parte de o asemenea experiență multiculturală sunt mai mult decât încurajați să o facă, iar special pentru ei avem o listă mare de țări partenere cu care lucrăm și cu care colaborăm, printre care: Turcia, Egipt, Maroc, Grecia, Argentina, Italia, Polonia, Finlanda, Azerbaijan, Rusia.

Pentru mai multe detalii asupra acestui program, se poate accesa următorul site:
https://volunteer.aiesec.org.ro/

Despre AIESEC:
Organizaţia AIESEC România a fost înfiinţată în 1990, dar la nivel global AIESEC există din 1948. Timp de 20 de ani s-a urmărit a se face o schimbare şi a se conecta tinerii din toată lumea.

În România AIESEC este prezentă în 15 oraşe şi face parte din una din cele mai mari organizaţii globale conduse de tineri. Fiind prezentă în 107 de ţări, AIESEC a ajutat tinerii să trăiască experienţe ce le-a schimbat viaţa, oferind oportunităţi internaţionale studenţilor. Organizaţia are peste 60 de ani de experienţă în dezvoltarea potenţialului maxim al studenţilor înspre a-i face lideri responsabili cu o viziune globală, având parteneriate cu diverse companii, licee şi universităţi.