Global Research Summer School a dat startul înscrierilor

0
135

Global Research Summer School (GRSS), școală de vară non-formală pentru tinerii pasionați de relații internaționale și diplomație, a dat startul înscrierilor și caută 25 de tineri care să analizeze și să dezbată teme actuale de interes global. Proiectul se va desfășura în perioada 26 – 31 iulie la British Council, iar  deschiderea va avea loc la Ministerul Afacerilor Externe (MAE),  întrucât Global Research Summer School se bucură de patronajul acestuia.

Aflat anul acesta la a cincea ediție, proiectul va aborda tema generală „Cooperarea internațională pentru soluționarea conflictelor”, participanții având ocazia să cerceteze dinamica unor conflicte actuale de pe scena internațională și să identifice modalități de rezolvare a acestora pe cale diplomatică. În acest sens, ei vor lua parte la traininguri și paneluri susținute de specialiști în domeniu, precum și la activități non-formale de învățare, precum dezbateri, simulări și workshopuri interactive.

Pentru a putea lua parte la ediția Global Research Summer School 2016, tinerii interesați  trebuie să completeze un formular de înscriere care testează cunoștințele acestora din domeniul relațiilor internaționale, interesul și dorința lor de implicare. Formularul de înscriere este distribuit pe site-ul www.grss.ro și pe pagina oficială de Facebook, Global Research Summer SchoolData limită de trimitere a aplicațiilor este 12 iulie. Apoi, va urma un interviu prin care să ne cunoaștem mai bine, în urma căruia vor fi selectați cei 25 de participanți.

            Pe parcursul desfășurării proiectului, tinerii selectați vor lua parte la o serie de traininguri susținute de specialiști  în domeniu și diplomați, pe subiectele:  analiza conflictului din Siria, rolul OSCE în gestionarea conflictelor, politicile de azil la nivel european și național, euroscepticismul,  influența mass-media în conturarea percepțiilor asupra conflictelor, TTIP și altele. Totodată, aceștia vor avea posibilitatea să redacteze articole de specialitate pe teme apropiate subiectelor abordate în timpul trainingurilor, iar cel mai bun articol va putea fi publicat ulterior în revista Foreign Policy România.

            Global Research Summer School este un proiect organizat de International Affairs, comunitatea studenților pasionați de diplomație și relații internaționale din cadrul organizației „Voluntari pentru Idei și Proiecte”.

DESPRE VOLUNTARI PENTRU IDEI ȘI PROIECTE

 Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP) este o organizație non-guvernamentală, formată exclusiv din studenți, înființată în anul 1998 în cadrul Academiei de Studii Economice București. În cei 17 ani de implicare în domeniul educației, VIP a oferit studenților interesați o serie de proiecte pe diferite domenii prin care au avut ocazia să își dezvolte pasiunile, încurajând îmbinarea cunoștințelor teoretice cu cele practice.

Activitatea VIP reprezintă o contribuție la dezvoltarea mediului social, economic și politic românesc. Prin proiectele sale, asociația descoperă, formează și dezvoltă o comunitate de tineri cu potențial ridicat și abilități de lideri.

Persoană de contact: Fiona- Teodora Gogescu (Project Manager)

Telefon: 0784 285 095

E-mail: fiona.gogescu@vipromania.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.