Global Research Summer School (GRSS), este singura școală de vară non-formală gratuită pentru tinerii pasionați de relații internaționale. Înscrierile au început și cautăm 30 de tineri care să analizeze și să dezbată subiecte actuale si de interes global. Proiectul se va desfășura în perioada 25 – 30 iulie.

Aflat anul acesta la a șasea ediție, proiectul va aborda tema generală „Extremismul si radicalizarea ca amenințări la adresa statului democratic”, participanții având oportunitatea sa aprofundeze și să dezbată informații despre aceste fenomene care sunt tot mai prezente în secolul XXI, dar și să identifice modalități de prevenire si combatere a acestora. Participanții vor lua parte la traininguri susținute de specialiști în domeniu, dar și la alte activități practice precum dezbateri, simulări și workshopuri.

Pentru a fi unul dintre participanții la Global Research Summer School 2017, cei care sunt interesați trebuie să completeze un formular de înscriere care le va testa cunoștințele și aptitudinile în domeniul relațiilor internaționale, dar și dorința de a participa la ediția din acest an. Formularul de înscriere il puteți găsi pe pagina oficială de Facebook Global Research Summer School și pe site-ul www.grss.ro. Data limită de înscriere este 7 iulie 2017. În urma acestui formular cei mai buni aplicanți vor trece în etapa interviurilor, în urma căreia vom alege cei 30 de participanți. Anul acesta ne bucurăm de susținere media și promovare prin: AGERPRES, IQool și Institutul European din România.

Participanții la această ediție vor avea ocazia de a lua parte la o serie de traininguri susținute de specialiști în domeniu pe subiecte precum: parcursului partidelor extremiste din Europa, extremismul politic în era digitală, politicile organizațiilor internaționale pentru prevenirea și combaterea radicalizării, cyberterorism și analiza comparativă a grupărilor teroriste (Al Qaeda, ISIS si Boko Haram). Totodată participanții vor lua parte și la activități de învățare non-formală precum workshopuri, dezbateri și simulări (Historical Security Council și „Nations”).

Global Research Summer School este un proiect organizat de comunitatea International Affairs din cadrul Oranizației Voluntari pentru Idei și Proiecte. Activitatea comunităţii se centrează pe oferirea unor contexte de învăţare non-formală pentru studenții pasionați de diplomație și relații internaționale.

DESPRE VOLUNTARI PENTRU IDEI SI PROIECTE

Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP) este o organizație non-guvernamentală, formată integral din studenți, înființată în anul 1998 în cadrul Academiei de Studii Economice București. În cei 18 ani de implicare în domeniul educației, VIP a oferit studenților interesați, proiecte pe diferite domenii prin care au avut ocazia să își dezvolte pasiunile si cunostintele, imbinand cu succes filierele teoretice si practice

Activitatea VIP reprezintă o contribuție la dezvoltarea mediului social, economic și politic românesc. Prin proiectele sale, asociația descoperă, formează și dezvoltă o comunitate de tineri cu potențial ridicat și abilități de lideri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here