miercuri, mai 22, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTurism și vacanțeGhidul unei vacanțe reușite în Barcelona - transport, cazare și locuri de...

Ghidul unei vacanțe reușite în Barcelona – transport, cazare și locuri de vizitat

Barcelona, amor a primer vista

Călătoriile ne antrenează creativitatea, ne ajută să ne dezvoltăm o gândire originală (out of the box), sofisticată, ne fac să fim lipsiți de inhibiții, ne încarcă cu energie pozitivă și încurajează adaptarea multiculturală. Desigur, orice destinație poate veni la pachet cu o serie de surprize, de la cele mai comune locuri regăsite în preferințele turiștilor până la destinații tropicale.

Clasându-se pe locul 4 în Europa după Londra, Paris și Istanbul, și pe locul 23 în topul celor mai vizitate metropole din lume, Barcelona „ademenește” milioane de călători din toate colțurile mapamondului. Printre acești călători mă număr și eu, care, fiind fascinată de lucrurile auzite, am ales să petrec  o mini vacanță astă-vară în orașul situat pe coasta Mării Mediterane.

Vă întrebați de ce anual în jur de 8,4 milioane de oameni fac o vizită orașului numit „lăcașul artelor medievale si moderne”?

Ei bine, capitala Cataloniei poate fi considerată un melanj de culturi, limbaje și epoci, care și-a păstrat identitatea de-a lungul timpului și care atrage mai ales prin marca Antoni Gaudi. Artistul și-a pus amprenta asupra întreg orașului, construcțiile acestuia (multe la număr) reflectând o avangardă arhitecturală. Fiind apreciat atât de amatori, cât și de nume celebre din domeniul artistic, talentul geniului este de necontestat. Gaudi este cunoscut sub numele de “arhitectul lui Dumnezeu” (God’s Architect), inspirându-se pentru creațiile sale din natură și religie. El spunea că “Aceia care folosesc legile naturii ca suport pentru lucrările lor colaborează, de fapt, cu Creatorul.”

Și totuși…Cum procedăm când vrem să mergem în vacanță în Barcelona?

Pasul 1: Achiziționăm biletul/biletele de avion. În mod evident, prima dată aruncăm o privire asupra mai multor site-uri pentru a obține cel mai bun preț. Eu l-am luat de pe https://www.vola.ro/ la prețul de 237€  București- Barcelona, dus-întors cu tot cu taxa de serviciu. Țin să menționez că nu m-am hotărât în timp util asupra voiajului, de aceea prețul este acesta chiar și pentru luna septembrie.

 

Pasul 2: Căutăm cazare. Obișnuiesc să găsesc cazare convenabilă prin intermediul airbnb. Site-ul este următorul:  https://www.airbnb.es, iar prețul oscilează în funcție de preferințe. Trebuie să țineți cont de zona în care este plasată locația, deoarece o locuință la marginea orașului ar putea deveni un adevărat calvar, ținând cont de trafic și prețurile la autobuze. (Posibilele costuri alocate taxiului trebuie luate în calcul, mai ales în timpul nopții, când, ca în orice alt oraș de mare interes, nu te simți tocmai safe)

 

Pasul 3: Stabilim obiectivele turistice. Aici lucrurile sunt mai … delicate. Indiferent dacă ne propunem să vizităm Sagrada Familia (arhicunoscuta atracție a Barcelonei) sau să luăm bilete pentru un spectacol de Flamenco, numărul turiștilor este atât de mare încât putem avea surpriza să nu mai găsim disponibilitate. Eventual putem avea „norocul” de a găsi disponibilitate doar în locuri exclusiviste la un preț nejustificat. Așadar, câteva notițe în carnețel nu ar fi deloc nepotrivite pentru un itinerariu coerent și realizabil. E de la sine înțeles faptul că rezervările nu se pot face una după alta.  Lucrurile bune necesită timp și… timp de rezervă. Ar fi de preferat să ajungeți înaintea orei precizate pe ticket, pentru a nu vă asuma riscuri inutile. Eu am făcut achiziționarea online, accesând link-ul următor: https://www.getyourguide.com/s/

 

      Ce vizităm?

În continuare, aș vrea să vă împărtășesc câteva lucruri în legătură cu atracțiile turistice vizitate de către mine.

Prima oprire a fost, în mod previzibil, biserica Sagrada Familia. Grandoarea acestui lăcaș incită curiozitate din partea oricui. Proiectul bisericesc a fost inițiat în anul 1882 și se estimează finalizarea lui în 2026, când se vor împlini 100 de ani de la moartea artistului Gaudi. Se spune că acesta se amuza în timpul construirii spunând „Clientul meu nu se grăbește”, făcând referire la Divinitate. Sagrada e chiar sfântă pentru Patrimoniul Mondial Cultural din care face parte, prin mixul de forme complexe și explozia de culoare, dar și prin comuniunea teluricului cu celestul într-o lucrare opulentă. La prima vedere, interiorul bisericii pare desprins dintr-un regat cu soare auriu pe frontispiciu. Alăturarea dintre verde, portocaliu și galben care curg în lumina soarelui, topind  nuanțele vibrante prin vitralii, crează o scenă memorabilă. Biletul Skip the line Guided Tour costă 30€ și dureză o oră jumătate.

Continuăm cu Icoana Barcelonei: Casa Batllo. Mai mult decât o simplă clădire, ea înfățișează modul migălos și pretențios de a lucra a artistului Gaudi.  Atenția la detalii, fantezia pentru linii circulare, iubirea pentru natură, toate aceste aspecte se pot observa într-o altfel de casă. O casă  pe a cărei sticlă stau pictate anemone de foc înghețate  și al cărei design întrece limitele imaginației. Biletul pentru accesul la Casa Batllo care include și tur video (tradus în limba dorită de vizitator) este în valoarea de 23€. Turul durează aproximativ o oră.

Barcelona

 

O plimbare în apropiere de Gracia, prin Parc Güell timp de 2 ore ne încântă simțurile vizuale cu peisajul sofisticat și stârnește pofta de cunoaștere.

Barcelona

Prețul pentru acest obiectiv turistic este de 10,75€.

Nu-i așa că Barcelona uimește tot mai mult?

Pe lângă arhitectul Antoni Gaudi, Pablo Picasso trasează un drum în istoria artei prin preocuparea sa de a picta mai mult decât simple locuri sau lucruri. El pictează folosind formele geometrice, în mod particular, cuburile. Pentru a face cunoștință cu o mică parte din ce înseamnă Picasso, puteți achiziționa biletul Picasso Walking Tour and Picasso Museum pentru suma de 22€. Turul este unul complet și vă va lua aproximativ două ore. Dacă veți avea parte de un ghid asemenea celui pe care l-am avut eu, va fi o experiență și mai frumoasă. În cadrul turului am remarcat câteva lucruri deosebite specifice Barcelonei: “sombrerii”, (adică magazine cu pălării) la tot pasul. Trebuie să intrați într-unul neapărat; spectacole gratuite în aer liber. În apropierea unui local numit Teleferic, o gașcă de băieți întrețineau atmosfera prin dansuri specifice. Oamenii ăștia chiar știu să se distreze!

La fel de mult v-ar plăcea să vedeți Parlament de Catalunya, Arcul de Triumf, Parc de la Ciutadella, Plaça de Catalunya.

Plaja Baceloneta, pe falezele căreia te simți cel mai liber om de pe pământ, conduce spre Marea Mediterană și spre Barcelona Aquarium (biletul este 20€). Turul acvariului este de o oră, iar numărul și varietatea speciilor pe care le găzduiește îl poziționează în fruntea clasamentului acvariilor din lume cu profil mediteranean.

 

Barcelona nu ar fi Barcelona fără celebrul bulevard La Rambla. Este cea mai populară stradă din oraș, un loc în care am văzut doar oameni fericiți. Farmecul este dat de artiștii deghizați în personaje, chioșcurile cu suveniruri și picturile umede (contra a 10-15€ orice artist de acolo îți poate face portretul. Trebuie doar să ai timp și… bani.). Tot aici se află cea mai frumoasă piață: La Boqueria. Aici simțurile o iau razna. Totul este de-li-cios! Mirosul de pește proaspăt și explozia de culoare a fructelor sunt de neînlocuit.

Unde mâncăm?

Dacă tot a venit vorba de mâncare, vă voi recomanda câteva localuri la care m-aș întoarce cu prima ocazie pentru burritos, tacos, nachos, tapas, paella, cervesaz, sangria, produse de patiserie etc, dar și pentru personalul și atmosfera plăcută.

Barcelona

-Pappa e Citti- cel mai bun platou cu brânzeturi https://www.tripadvisor.com/

-Macchina Pasta Bar- cele mai bune tagliatele și cea mai bună bere https://www.facebook.com/macchinapastabar/

-Caelum Barcelona- cele mai pune prăjituri și cea mai bună cafea https://www.facebook.com/CaelumBarcelona/

-Zyriab Cocktail and Sisha Lounge – cea mai frumoasă experiență la narghilea și cele mai bune cocktail-uri. A fost localul meu favorit și mi-am promis că voi mai merge cândva. Staff-ul localului este alcătuit dintr-o echipă de surdo-muți care m-au impresionat prin extraordinara atenție de care au dat dovadă cu clienții și mi-au dat un vibe pozitiv. De asemenea, localul e amenajat genial.                                                                   http://ziryab.es/hookah-shisha-lounge/

Spectacol de flamenco

Experiența petrecută în Barcelona se încheie printr-un show ritmic de flamenco la Los Tarantos.

Pentru mai multe informații, accesați link-ul următor: https://www.flamencotickets.com/

Biletul costă 15€ pentru 35 de minute. Puteți viziona spectacolul savurând o bere San Miguel.

Barcelona e mai mult decât un oraș. E motivul fericirii mele de astă-vară! Pe ritm de flamenco și cu un zâmbet mai colorat decât La Boqueria pot spune că Barcelona merită vizitată.

Birsan Gabriela
Birsan Gabriela
Life is about risking everything for a dream no one can see, but you
RELATED ARTICLES

Most Popular