Locul de muncă reprezintă un lucru foarte important în viața noastră, dar pentru a-l obține trebuie să trecem, mai întâi, de interviul de angajare. Deoarece trăim într-o societate în care imaginea contează și, mai ales, te definește pe tine ca persoană, este bine să ținem cont de unele reguli atunci când ne alegem hainele cu care mergem la un interviu.

Atunci când te pregătești pentru un interviu de angajare cel mai bine este să adopți un look simplu, classic, nu foarte încărcat cu accesorii, pentru a sugera angajatorului seriozitate. Pentru majoritatea interviurilor, costumul de business este o ținută potrivită.

Câteva sfaturi pentru a face o impresie bună intervievatorului, indiferent de domeniul profesiei tale

Pentru o imagine feminină, ideală ar fi o fustă creion, până la genunchi, cu o cămașă sau o bluză simplă, pantofi cu un toc de maximum 4-5 cm, obligatoriu cu dres. Fustele scurte și sandalele sunt interzise cu desăvârșire. Poate că ești tentată să crezi că o fustă scurtă te poate „ajuta”, mai ales în cazul în care angajatorul cu care dai interviu este bărbat, dar lucrurile nu sunt deloc așa. Ideal este să alegi modele cât mai simple, în culori neutre, fără imprimeuri.

Costumele în culori conservatoare, ca de exemplu negru sau bleumarin sunt o alegere sigură atât pentru bărbați, cât și pentru femei, și pot fi purtate cu cămăși uni (eventual albe), pentru un look profesionist și cu gust.

Ținuta este întregită de detalii

Îți poți exprima personalitatea într-un mod subtil, prin mici detalii – femeile pot purta o bijuterie aleasă cu gust, iar bărbații o cravată elegantă.  Pentru a avea un look profesional, bărbații trebuie să evite cravatele în culori sau modele excentrice, pantofii sport, puloverele pe gât sau tricourile cu mâneca scurtă.           

Femeile trebuie să fie atente în special la manichiură, machiaj și geanta pe care o poartă. Unghiile trebuie să fie de o lungime rezonabilă, iar culoarea lacului folosit nu trebuie să fie stridentă. Machiajul trebuie să fie cât mai discret, iar parfumul poate lipsi. Părul poate fi  prins într-un coc simplu sau o coadă de cal. Geanta trebuie să se asorteze cu restul ținutei, în special cu pantofii.

Bărbații, de asemenea, trebuie să aibă o manichiură îngrijită. Pantofii (lustruiți) și șosetele trebuie să se asorteze cu restul ținutei, iar geanta (sau mapa) trebuie să fie curată și într-o condiție cât mai bună.

Hainele tale nu trebuie să atragă atenţia, ci doar să te pună în evidenţă.

 tumblr_m2fkz8uI2u1r29u6qo1_500

By Royal  Ladies

Surse foto: www.stylediary.ro             www.yve.ro               www.girlsgocrazy.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here