Ghid de supraviețuire pentru liceu: cum să treci cu bine peste liceu

  0
  829
  ghid de supraviețuire pentru liceu

  Se spune că viața de liceu este una dintre cele mai distractive experiențe pe care le poate avea un adolescent. Dar a menționat cineva și cât de greu este să faci față numeroaselor provocări pe care le aduce această nouă etapă? Orice început este dificil, așa că am creat un ghid de supraviețuire pentru liceu format din cinci pași pentru a-ți fi de folos!

  Pasul 1: intră în cea mai populară gașcă din liceu! 

  Sau… nu neapărat. Fii o persoană prietenoasă, mereu cu zâmbetul pe buze și fă-ți câțiva prieteni cu care să te simți în largul tău. Nu uita, „ce se-aseamănă, se-adună”, așa că înconjoară-te de colegi cu care să fii tu însuți și cu care ai câteva lucruri în comun. Cu siguranță acei prieteni vor fi mereu acolo pentru tine până la sfârșitul liceului. Gașca populară îți poate aduce surprize, și încă unele neplăcute.

  Pasul 2: apucă-te de fumat! 

  Glumeam. Majoritatea adolescenților care intră la liceu încep să fumeze, iar de cele mai multe ori asta se întâmplă din cauza anturajului. Încearcă să stai departe de acest viciu, pentru că nu te va ajuta pe parcursul liceului. Pe lângă faptul că vei întârzia la ore din cauza țigării prea lungi din pauză, îți vei face și o reputație proastă printre colegi și mai ales, profesori. Și de ce să nu ții un pic la sănătatea ta?

  Liceul poate fi cea mai aventuroasă experiență a vieții tale sau cea mai neplăcută. Învață cum să te descurci printr-un ghid de supraviețuire pentru liceu

  Pasul 3: chiulește cât mai des! 

  Să nu o luați ca pe un sfat serios, vă rog! Cel mai bine ar fi să stai mereu la ore. Surprinzător sau nu, sunt unii profesori care abordează un stil lejer de predare. Așa că nu îți va fi imposibil să ții ochii deschiși. Ba mai mult, dacă te faci remarcat prin faptul că ești interesat de unele lecții și ore, vei avea doar de câștigat! Așa că de ce să chiulești și să devii un pierde-vară, când te poți strădui puțin și să ieși în evidență prin altceva? Îndreaptă-ți puțin atenția către lecție și ți se vor deschide alte uși!

  Pasul 4: fă-ți din profesori dușmani!

  Cu toții știm acel coleg care se ceartă cu fiecare profesor și își face singur probleme. Nu fi și tu ca el! Nu spun că trebuie să intri în grațiile tuturor cadrelor didactice, ci să nu fii un exemplu negativ. Dacă nu deranjezi ora, ești atent și arăți un minim de interes pentru fiecare materie, atunci și profesorii vor mai îngăduitori cu tine. Când nu ești un mic monstruleț gata să distrugă bunul mers al unei lecții, vei fi privit cu alți ochi. Și niciodată nu-ți vei face griji că o să rămâi corijent!

  Pasul cinci: vegetează cât mai mult! 

  Acesta este cel mai important pas, întrucât face diferența între un leneș și un viitor lider. Nu ezita să te implici în cât mai multe activități, proiecte și evenimente. Fie că sunt organizate de școală, fie că nu, este necesar să nu devii o legumă pe parcursul anilor de liceu. Dezvoltă-ți abilitățile, aptitudinile, descoperă-ți talentele, evoluează din toate punctele de vedere. Liceul, de cele mai multe ori, te va plafona și îți va da o stare de lene și somnolență. Să nu cazi în această capcană, altfel îți va fi greu să ieși din ea!

  Iar ca un sfat bonus, ceva ce ar trebui să știe toată lumea, pot spune că este inutil să îți concentrezi atenția pe note. Catalogul nu reflectă mereu inteligența elevului, așa că fii atent să nu devii vreoodată obsedat de niște cifre. Mai târziu vei realiza că ele nu au însemnat mare lucru în viața ta. De aceea, experimentează! Cele mai importante lecții pe care le înveți pe parcursul liceului sunt curajul, devotamentul și încrederea în sine. Un ghid de supraviețuire pentru liceu îți dă doar câteva idei, tu trebuie să compensezi cu spontaneitate și dorința de aventură!

  Sursă foto: http://www.gorj-domino.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.