Ghid de supraviețuire la un eveniment

0
191
Ghid de supraviețuire la un eveniment

10 pași pentru supraviețuirea la un eveniment

Indiferent că ești medic, avocat sau acrobat, vânzător sau dansator, mereu vei fi nevoit să participi la fel și fel de evenimente. Iată un ghid pentru a le supraviețui!

Pasul întâi și cel mai important! Află cât mai multe despre eveniment! Cine îl organizează? Când? Unde? De ce? Ce presupune? Are invitați speciali? Da? Care sunt aceștia? De la organizatori până la femeia de serviciu și firma de saci de gunoi pe care o folosește, trebuie să știi cât mai multe posibil.

Nu e ca la ora de română din liceu la care sperai că dacă îți spui „Tatăl Nostru” în gând, de suficient de multe ori, poate, poate nu te întreabă profa în ce capitol o bate Ion pe Ana. S-ar putea ca de data asta să te trezești cu un „necunoscut” pe care-l macină curiozitatea de a ști ce te-a făcut pe tine să aterizezi pe-acolo. N-ai vrea să te faci te râs în fața organizatorilor zicând că tu ești pasionat/ă de croșetat șosete la un eveniment de croșetat fulare. Asta mă duce la pasul al doilea.

Ghid de supraviețuire la un eveniment

Pasul al doilea. Ce cauți tu acolo? Ar fi bine să ai un răspuns și să fie unul bun. De obicei, la evenimente se merge dintr-o pasiune. Așadar, dacă mie îmi plac panseluțele, o să merg la evenimentul  „Grădini de poveste” și, dacă o să fiu întrebat/ă ce caut acolo, o să le zic tuturor cât de mult iubesc eu panseluțele. Firește, interesele sunt multiple în funcție de calitatea în care mergi la eveniment (redactor, reporter, blogger, vlogger etc.). Important e să-ți definești clar rolul în povestea respectivului eveniment. Din orice experiență, bună sau rea, ai ceva de învățat. Chiar și de la un eveniment de lustruit pantofi poți ajunge acasă cu cea mai tare tehnică de lustruit ghete. Nu rata nicio șansă de a învăța ceva nou!

Ghid de supraviețuire la un eveniment

Pasul al treilea. Revin și accentuez importanța unei întrebări de la pasul întâi. „Unde?” După ce ai aflat unde, asigură-te că știi să ajungi acolo! De ce? Taximetriștii nu au baze de date în loc de creier și uneori nu au mașinile dotate cu GPS. Dacă tu vrei să ajungi la „Expoziția lui Gigel”, n-ai de unde să știi că taximetristul va reuși să te ducă acolo fără indicații. Într-o notă mai sumbră, poate taximetristul nu vrea să te ducă la expoziția lui Gigel și, dacă ești aerian/ă, s-ar putea să te plimbe până pe la el pe-acas’. Sau, ca să revenim la gânduri „mai bune”, te poate ocoli tot orașul să mai scoată și el un bănuț. Asta mă duce la pasul al patrulea.

Ghid de supraviețuire la un eveniment

Pasul al patrulea. Asigură-te că ai un taxi la îndemână. Cel mai bine ar fi să folosești aplicația sau să ai numărul de telefon al mai multor firme de taxi în agendă. Sfat pentru fete: Nu ieșiți iarna în rochie pe marginea străzii în căutarea un taxi! E frig și oamenii se vor uita FOARTE URÂT la voi. Vorbesc din proprie experiență. De asemenea, sunați din timp! Știu că poate unora le place să iasă în evidență ajungând mai târziu, dar să întârzii este nu numai neplăcut, ci și foarte nepoliticos. Vorbesc tot din proprie experiență!

Ghid de supraviețuire la un eveniment

Pasul al cincilea. Pregătește-te din timp! Evident, mă adresez în mare parte sexului feminin. Totuși, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, ca să fiți siguri că în grabă nu uitați să vă dați cu deodorant, indicat ar fi să începeți să vă pregătiți cu cel puțin o oră înainte de plecare. Mai bine să fiți gata mai devreme decât prea târziu.

Ghid de supraviețuire la un eveniment

Ca să nu încep un alt paragraf și să am un articol disproporționat, o să includ pasul cinci junior. Mare grijă la intrarea în locația evenimentului. Mai sunt, așa cum am avut eu ghinionul să întâlnesc, locații în care poți intra și de pe o parte și de pe cealaltă a clădirii și, dacă ai norocul meu, o să aterizezi la intrarea greșită. Este de un penibil savuros să intri prin vitrina unei expoziții după ce stafful dă panourile publicitare la o parte ca să intri tu cu o jumătate de oră mai târziu în timp ce invitații speciali țin un discurs emoționant. Divin!

Ghid de supraviețuire la un eveniment

Pasul al șaselea. Nu sta într-un colț ca un/o trist/ă! Interacționează cu oamenii din jurul tău. Încearcă să afli mai multe despre interesele lor, mai multe despre impactul evenimentului, fă-ți contacte, simte-te bine!

Pasul al șaptelea. Nu bea dacă nu poți să duci! S-ar putea să ai 0 amintiri la finalul serii…

Pasul al optulea. Nu uita să fotografiezi/filmezi/postezi! Strânge câteva amintiri și împărtășește-le cu prietenii de pe Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter, etc.

Pasul al nouălea. Fă un duș cald după ce ajungi acasă! Spală-te de orice experiență neplăcută și relaxează-te!

Pasul al zecelea. Odihnește-te!