Gest de solidaritate pentru România din parte Moldovei la Eurovision 2016

0
509

Reprezentanta la Eurovision 2016 din partea Republicii Moldova, Lidia Isac, l-a invitat pe Ovidiu Anton, cel care ar fi trebuit să fie reprezentantul din partea României, să cânte alături de ea în finalele de la Stockholm, în semn de solidaritate cu țara noastră.

Această inițiativă vine din partea postului de televiziune Moldova 1, care a reacționat la veștile aflate cu privire la participarea României la Eurovision: „Odată cu acest mesaj de solidaritate, lansăm și ideea unei colaborări dintre reprezentanții țărilor noastre. În acest context îl invităm pe Ovidiu Anton să evolueze pe scena ESC alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Suntem convinși că cei doi pot face un duet de excepție cu piesa „Falling Stars” în semifinala din 10 mai. Sperăm că prin eforturi comune, vom putea depăși momentele de criză.”, a transmis administrația Moldova 1.

Vezi și: TVR riscă să nu transmită EURO 2016 și Olimpiada din cauza datoriilor de 14.5 milioane euro 

Ovidiu-Anton-720x340-660x330

Chiar dacă Ovidiu Anton a apreciat gestul făcut de Moldova 1, acesta a refuzat invitația, mulțumindu-le printr-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de Facebook: „Mă înclin în faţa fraţilor noştri din Moldova, este un gest extraordinar, unic şi nobil. Pentru că ştiu câtă muncă este în pregătirea unui astfel de moment şi cât de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist, nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei pentru care a investit atâta energie. Eu îmi doresc să cânt la Stockholm, îmi doresc să cânt ‘Moment of Silence’ pentru toţi, români, moldoveni şi pentru fanii Eurovision de pretutindeni”. 

Totodată, Moldova 1 a publicat un comunicat de presă prin care regretă faptul că vocea lui Ovidiu Anton nu va putea fi auzită la concursul Eurovision din acest an: „Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeaşi sală, pentru a se susţine reciproc, având în vedere spaţiul cultural şi valoric comun”.

Vezi și: România exclusă de la Eurovision 2016

România a fost exclusă din cadrul Eurovision Song Contest din cauza datoriilor televiziunii publice, TVR, către Uniunea Europeană a Radio-televiziunilor. Cu siguranță România și implicit organizatorii Eurovision România vor aprecia ajutorul oferit din partea țării vecine. În plus, Ovidiu Anton a fost invitat pe 14 mai la Chișinău la un spectacol în aer liber dedicat ESC și care va fi transmit de televiziunea Moldova 1.

 

Sursă foto: kankan.md, www.radiohit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.