Găsește Wi-Fi cu ajutorul Facebook

0
108

Facebook acum găsește Wi-Fi cu funcția

„Find Wi-Fi”

Cu ceva timp în urmă, mai precis un an, Facebook introducea funcția numită „Find Wi-Fi”. Aceasta era disponibilă doar utilizatorilor de iOS din câteva țări, fiind în perioada de teste. Opțiunea le permitea utilizatorilor încă de pe atunci să descopere rețelele Wi-Fi accesibile din împrejurime. Acum, iată, funcția este disponibilă la nivel global.

„Find Wi-Fi” vine în ajutorul persoanelor care nu beneficiază de internet mobil. Cu toate acestea, ironie sau nu, pentru a putea găsi rețelele wi-fi accesibile, aveți, înainte de toate, nevoie de – ați ghicit – internet.

Opțiunea va fi foarte utilă celor care plănuiesc să călătorească mult. Pentru cei care vor alege destinații turistice din Uniunea Europeană, totul va fi foarte simplu. De ce? Tarifele de roaming au fost eliminate începând cu data de 15 iunie.

Nu toate beneficiile din ţară sunt, însă, disponibile și în afara ei. De altfel, tarifele pentru ţările care nu fac parte din UE rămân neschimbate, deci orice călătorie din afara acesteia aduce de la sine trafic de internet la suprapreţ sau necesitatea unei conexiuni Wi-Fi.

Pentru ca funcția să poată găsi și afișa localurile cu Wi-Fi trebuie să știi că doar unele pot fi înscrise în lista locurilor disponibile. De ce? Facebook listează doar localurile și afacerile despre care proprietarii au ales să-și împărtășească informațiile.

Se va ține cont de locația în care vă aflați și de oră. Astfel, serviciul vă va ghida spre un obiectiv deschis și va afișa și intervalul de lucru.

Pentru a folosi opțiunea, trebuie să intri în meniul „More” și să apeși pe butonul „Find Wi-Fi”. Vei vedea locurile pe o listă sau pe o hartă și vei vedea și informații despre respectivele locuri.

Totodată, dacă vei vrea să folosești opțiunea, va trebui să înțelegi că Facebook va avea acces la informații privind locația ta. Scopul funcţiei accesibile și pe iOS și pe Android nu este de a tăia complet costurile de conectare la internet, ci pentru a le limita.
Surse: https://start-up.ro; http://www.go4it.rowww.betit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.