duminică, aprilie 21, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internship„Gangnam Style”, în topul celor mai vizionate clipuri de pe Youtube

„Gangnam Style”, în topul celor mai vizionate clipuri de pe Youtube

Binecunoscutul videoclip al piesei „Gangnam Style” al rapperului corean Psy se află pe primul loc în topul zece al celor mai accesate de pe Youtube. Cântecul e antrenant, vesel și are un ritm original care a cucerit milioane de oameni din întreaga lume iar celebrul dans al rapperului a devenit rapid un fenomen.

Clasamentul menționat a fost realizat cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființarea platformei Youtube (14 februarie 2015) care a devenit una de success – se poate lăuda cu peste un milliard de utilizatori și nu mai puțin de 300 de ore de filmări încărcate pe minut (!).

Videoclipul „Gangnam Style” al lui Psy numără peste 2,2 miliarde de vizualizări de la postarea sa (pe 15 iulie 2012), iar datorită acestui succes, compania Google, cea care deține Youtube, a schimbat algoritmul de contorizare în momentul în care fișierul video a atins 2.147.483.647 de vizualizări, acesta fiind numărul maxim care putea fi afișat de un sistem informatic pe 32 de biți. Astfel, s-a trecut la un algoritm de contorizare pe 64 de biți, iar valoarea maximă care poate fi afișată este de 9.223.372.036.854.775.808. Dat fiind faptul că „Gangnam Style” a doborât un record în numai trei ani, nu mă îndoiesc de faptul că peste câțiva ani va depăși și noua valoare maximă.

Gangnam Style

Single-ul „Gangnam Style”, lansat în luna iulie a anului 2012, reprezintă piesa de rezistență al celui de-al șaselea album al lui Psy, „PS 6 (Six Rules), Part 1” și a cucerit pe loc clasamentele muzicale din Coreea de Sud, iar după doar câteva luni a reușit să domine topurile din peste 30 de țări.

Numele piesei reprezintă, de fapt, un neologism corean care exprimă un mod de viață specific Districtului Gangnam din Seul.

De asemenea, în luna septembrie a anului 2012, „Gangnam Styke” a primit, din partea Guinness World Records, recunoașterea drept cel mai „plăcut” filmuleț de pe Youtube, iar distincția aceasta a fost doar începutul unui lung șir de premii.

Succesul hitului l-a făcut pe Psy un om bogat, întrucât i-a adus venituri de cel puțin 76,1 milioane de euro, cea mai mare parte din bani provenind din reclame, inclusiv din cele pentru Samsung sau LG. În topul celor mai vizualizate zece videoclipuri se mai numără și  „Baby”, al lui Justin Bieber, „Party Rock Anthem”, al lui LMFAO, „Dark Horse”, al lui Katy Perry, „Charlie bit my finger – again!”, al lui Harry și Charlie Davies-Carr, „Love the Way You Lie”, al lui Eminem, „On the Floor”, al lui Jennifer Lopez, „Waka Waka (This Time for Africa)”, al Shakirei.

Surse foto: www.kfashionista.com, gangnam-style-video-psy.blogspot.com.

Mihaela Gidei
Mihaela Gideihttp://www.iqool.ro
Îmi place să mă descriu în puţine cuvinte pentru că sunt omul care tace şi face: curioasă, amuzantă, serioasă şi mereu "însetată" de lectură. Ah, şi motociclistă.
RELATED ARTICLES

Most Popular