Studiile în nutriție arată că mâncarea sănătoasă ne face mai fericiți. E valabil și invers: gândirea pozitivă ne conduce către alegeri alimentare sănătoase!
Se spune că oamenii pot atrage tot ceea ce își doresc în viață, că modul în care ei gândesc le poate crea o viață mai bună sau mai rea. Cercetătorii ne încurajează să pronunțăm cuvinte pozitive, pentru că, spun ei, acestea ne pot ghida în direcții la care nu ne-am fi gândit vreodată. Pe langă lucrurile pozitive pe care le spunem, trebuie, de asemenea, să credem cu adevărat în ceea ce spunem.
Se pare că gândirea pozitivă a oamenilor îi face pe aceștia să aleagă alimente mai sănătoase. Experții explică faptul că gândirea pozitivă este direct legată de alimentele pe care oamenii aleg să le mănânce. Cei care gândesc rău în mod regulat tind să-și alimenteze trupurile cu lucruri care sunt dăunătoare.
Studii publicate în “Jurnalul de Psihologie Alimentară” confirmă cele spuse mai sus: oamenii mănâncă alimente sănătoase sau dăunătoare, în funcție de dispoziția în care se află. Persoanele care se găsesc într-o stare de spirit pozitivă fac alegeri de alimente mai sănătoase decât cele aflate într-o stare de spirit negativă și care se concentrează mai mult pe gustul imediat și pe experiența senzorială.
Prin urmare, nu alimentele sunt dăunătoare sănătății în sine, ci mai degrabă mentalitatea persoanei care determină luarea unor decizii alimentare nesănătoase. Ar trebui să nu mai avem „abordarea exterioară”, făcând liste de alimente ce ar trebui consumate, ci să conștientizăm cine suntem, lăsând această conștiință să aleagă alimentele.
Sursă foto: almeea.com