IMG-20140303-WA0010

Nu mă așteptam ca un joc de mobile să-mi creeze o așa dependență cum a reușit Tapped Out. Un mic produs al celor de la EA pentru Android si IOS care a reușit să mă facă să-mi pierd nopțile încercând să reconstruiesc Springfield-ul.

Ce e Tapped Out ?

Teoretic, este un Cityville ascuns sub imaginea The Simpsons în care construiești un oraș. Practic, este un joc în care animatorii și scriitorii serialului binecunoscut și-au băgat nasul și au reușit să-l modeleze și să-l facă addictive și amuzant.

Am avut oportunitatea de a-mi crea propriul Springfield de la zero și așa cum am vrut eu! Jocul este bazat pe nivele. Cu cât construiești mai mult cu atât vei ajunge mai repede la următorul nivel unde vei fi premiat cu clădiri noi (Springfield Elementary, Moe’s bar și altele). Tapped Out are TOATE caracterele din serial. Serios acum, nu ai visat niciodată să-l faci pe Krusty the Clown să danseze pentru tine? Nu? Mda… nici eu.

IMG-20140303-WA0005

Printre altele, ai oportunitatea de a-ți face mulți prieteni prin platforma Origin. La un moment dat am ajuns să am peste 40 de prieteni care să intre in orășelul meu și să apese pe cladirile mele ca eu să primesc bani.

Un lucru care mi-a plăcut a fost că Springfield-ul pe care l-am constuit s-a salvat pe contul de Origin. Astfel am putut să mă joc și pe Android și pe IOS. Good Job, EA! În schimb m-a enervat faptul că ai nevoie de conexiune permanentă la internet pentru a putea juca…

 IMG-20140303-WA0007

D’oh!

Un mare om (Hommer Simpsons în joc) a spus cândva „You tap and wait and tap and wait and for what?” Și așa e! Durează mult până o clădire ajunge să fie construită (de la două ore până la o zi). Dar jocul are răspunsul la această problemă. Pentru doar câțiva dolari poți cumpăra gogoși care să te ajute să termini clădirea în câteva secunde. Exact, este acel tip de joc… freemium (e la modă).

IMG-20140303-WA0004

În concluzie

The Simpsons: Tapped Out este un altfel de joc pentru mobile. Este distractiv, bine realizat și amuzant. Este The Simpsons. Îl recomand tuturor celor care vor să încerce ceva mai diferit, indiferent dacă sunt fani ai serialului sau nu. Atenție! Creează dependență!

PROS                                                                                        CONS

– The Simpsons                                                                          – conexiunea permanentă la internet

– The Simpsons                                                                          – in-game purchases (gogoși)

– God complex (faci ce vrei cu un oraș întreg)

– update-uri constante

– comunitate foarte mare

„Stay hungry. Stay foolish.”

Redactor: Andrei Nicolae

Sursă foto: screenshots

Comentarii

comentarii