Știu că a trecut ceva timp de când a apărut în zona de gaming și multă lume deja îl joacă, dar am vrut să aștept puțin până să spun ceva despre el. Poate Smite să fie următorul bum? În timp o să fie mai bun decât League of Legends sau Dota2? Deși am așteptat cu răbdare să văd ce se întâmplă, încă nu pot să dau un răspuns sigur. Am stat de vorbă cu mai mulți oameni și am ajuns la concluzia că s-au format două tabere în jurul acestui joc. Sunt cei care au ajuns dependenți de Smite și își dedică timpul liber pentru a face performanță în el și ceilalți care l-au încercat o perioadă și după s-au întors la vechile obiceiuri (LOL, Dota2, etc).

Îi înțeleg pe cei din a doua tabără deoarece jocul are doar două luni, încă e micuț și într-o perioadă de tranziție. Comunitatea e încă în formare, sunt foarte mulți oameni care nu știu să se comporte și fac foarte multe măgării pe parcusul unui meci. Mai sunt și oameni cu bun simț, dar foarte rar dai de ei. Un mare minus pentru un joc care a reușit să împrospăteze genul prin simpla modificare a unghiului din care îți vezi caracterul și pe ceilalți. În celelalte jocuri MOBA (multiplayer online battle arena), toată acțiunea e văzută „de sus” (proiecție isometrică), în Smite acțiunea e văzută din perspectiva persoanei a-III-a, adică din spatele caracterului cu care joci.

poza 2

Jocul este bine optimizat și grafica e bună, un pic cartoonish, dar bună, detaliată. În schimb am dat de mici bug-uri exact când lumea îmi era mai dragă. Să vă dau un exemplu, jucam cu Zhong Kui și totul era perfect până când mi-a căzut caracterul sub hartă și se vedea numai capul… Sublim… Meciul ăla a fost pierdut. O altă problemă pe care tot am întâmpinat-o recent: seara pică serverele și nu pot juca timp de câteva ore. Probabil mi se întâmplă numai mie, dar tot e stresant.

Din punctul meu de vedere, interfața (UI) mai trebuie aranjată, arată de parcă nu a ieșit din beta testing. Controalele sunt destul de greu de învățat, dar după câteva meciuri te acomodezi. Oricum, există opțiunea de a le schimba, ceea ce e foarte util. Din ce am observat eu, eroii încă nu sunt complet echilibrați, unii sunt foarte puternici pe lângă alții la care nici nu te-ai uita. Ne putem bucura de 54 de zei adunați din mai multe civilizații demult apuse. Mai mult de atât nu cred că am de spus. În rest, e un MOBA ca oricare altul, cu shop in game unde dai ceva bănuți și poți cumpăra skin-uri pentru eroi plus noi moduri de joc adăugate o dată la câteva săptămâni și câte un zeu nou, introdus la o anumită perioadă de timp.

heroes screen

În linii mari e un joc decent ce merită încercat, mai ales în perioada sesiunilor. Dar dacă ești veteran într-un alt MOBA, rămâi acolo pentru că nu pierzi prea multe.  Dacă aveți ceva de adăugat, lăsați un comentariu mai jos sau pe pagina noastră de Facebook.

Sursă foto: Google Images, screenshots

„Stay hungry. Stay foolish.”