Săptămâna trecută îmi pierdeam vremea pe Play Store și am dat peste un joc inspirat din serialul Family Guy. Un serial decent, amuzant, o alternativă pentru The Simpsons (fratele mai mic, dacă pot spune).  Anyway, entuziasmul pe care l-am avut în timp ce instalam jocul începuse să treacă ușor cu fiecare moment pe care-l petreceam terminând diferse task-uri în el. Să nu mă înțelegeți greșit, The Quest For Stuff e OK și îmi place, dar nu e original și în mare parte copiază alte jocuri.

Giggity giggity goo!

Sunt sigur că sunteți familiarizați cu genul de city builder, există de când lumea. E simplu, construiești, dezvolți iar construiești și tot așa. Același lucru trebuie să faci și în Family Guy: The Quest For Stuff. E fain că poți construi propria versiune de Quahog (orașul din serial), daaaaar durează foarte mult. De ce? Pentru că trebuie să-ți cumperi muncitori care să facă treaba în locul tău și acei muncitori costă foarte mult. Varianta cea mai simplă este, desigur, să cumperi cu bani reali niște scoici, iar cu acele scoici să achiziționezi noi acoliți. Well, that sucks! Să menționez că ai un muncitor, gratis…. Unde e distracția? E Family Guy, trebuiea să fie spontan și amuzant. În schimb e plictisitor și nițel amuzant. Trebuie să aștepți prea mult ca să faci ceva.

manpower

Un lucru interesant pe care l-am văzut este faptul că fiecare personaj în parte crește în nivel o dată cu terminarea mai multor task-uri. That’s nice. Un alt lucru nou pe care nu l-am văzut într-un alt joc de genul este rețeaua personalizată de socializare. Aici poți vedea ce comunică și postează anumite personaje din serial. Toate aceste inovații sunt binevenite, dar nu ajută prea mult la gameplay. Mai bine ar ieftini muncitorii sau să modifice ceva, ei știu mai bine. Oricum, abia a apărut de puțin timp și mai trebuie finisat. Aștept cu nerăbdare update-uri pentru că vreau să-l joc. Dar până atunci mă mulțumesc cu ce am.

Ce aș putea să mai zic? Dacă te conectezi la Facebook sau Google + poți juca cu toți prietenii tăi care au același joc (evident). Intri în fiecare dintre orașele lor, colectezi ceva bănuți și te întorci la tine acasă.  Grafica este decentă, e frumos colorat și animațiile personajelor sunt foarte bine realizate (pentru un desen animat și pentru un joc de mobile).

                                                                        orasul

Hey, I’m Peter, Peter Griffin

Family Guy a fost unul dintre serialele care au făcut ca anii de liceu să treacă mai repede. Îmi aduc aminte cu plăcere cum abia așteptam să apară un nou episod sau un nou sezon și să mă distrez puțin uitându-mă la ce prostii a mai făcut ciudata familie a lui Griffin. Același sentiment îl vreau și de la acest joc acum, în perioada facultății. Vreau să știu ca atunci când mă plictisesc la un curs că-mi pot scoate telefonul liniștit și să mă bucur de o repriză de Family Guy: The Quest For Stuff. Dar până atunci va mai trebui să aștept.

În mare parte e un joc decent, dar mai trebuie aranjat… E adevarat că nu e original. Dar ce jocuri în ziua de azi mai pot fi categorisite drept originale? Foarte puține. Dacă ești fan Family Guy și ai un Android sau un Apple, merită să-l încerci.

 

Redactor: Nicolae Andrei

 „Stay hungry. Stay foolish.”