1378529_584491611597202_996364443_nEste deja o tradiţie ca în fiecare an în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate să fie premiaţi cei mai buni dintre cei care se înscriu în competiția pentru excelență academică. Şi anul acesta sunt așteptați peste 600 de studenţi şi absolvenţi români de peste hotare, precum şi tineri liceeni și studenți care intenționează să urmeze un parcurs universitar în străinătate.

Cea de-a cincea ediție a Galei va avea loc în data de 8 ianuarie 2014, când se  va sărbători și împlinirea a cinci ani de la înființarea Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), liga organizatoare a evenimentului. Înscrierile sunt aşteptate până pe data de 30 noiembrie 2013 pentru mai multe categorii de premii şi vizează rezultatele obținute de studenții români în anul universitar 2012-2013.

Categoriile de premii sunt împărţite astfel încât să acorde şanse tuturor studenţilor de pe toate continentele lumii, de la diferite niveluri educaţionale. Astfel, premiile au în vedere:

  1. Studentul Român al Anului din America de Nord – Nivel universitar (licență și masterat) şi Nivel post-universitar (doctorat și post-doctorat).  La această secţiune se vor acorda câte două premii, corespunzând nivelurilor menţionate;
  2. Studentul Român al Anului din EuropaNivel universitar (licență și masterat) şi Nivel post-universitar (doctorat și post-doctorat). Şi aici se vor acorda tot două premii;
  3. Studentul Român al Anului de pe alte Continente (America de Sud, Asia, Africa, Australia);
  4. Studentul Român ERASMUS al Anului;
  5. Studentul Anului în România;
  6. Premiul Special în Arte (categorie inaugurală);
  7. Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate (Toate candidaturile acceptate pentru categoriile de premii Studentul Român al Anului din America de Nord, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Anului de pe alte Continente, Studentul Român ERASMUS al Anului și Premiul Special în Arte intră automat și în întrecerea pentru Marele Premiu).

 Pentru mai multe detalii despre procedura de înscriere şi premiile acordate puteţi accesa pagina oficială a concursului.

969413_606489756064054_1618860944_n

Mai mult, câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din personalități ale societăţii româneşti din mediul academic și profesional, iar premiile vor fi decernate în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, care va avea loc pe 8 ianuarie 2014, la Bucureşti.

Vedem aşadar că Gala LSRS urmărește să promoveze în spațiul românesc rezultatele academice deosebite ale studenţilor şi absolvenţilor români de peste hotare precum şi relaționarea și interconectarea diasporei academice românești cu spațiul universitar din țară și cu sfera publică națională.

Dacă nu aţi apucat să vă înscrieţi pentru unul din premiile oferite în cadrul concursului, este bina să ştiţi că şi locurile pentru public sunt limitate. Dacă vreţi să fiţi prezenţi la eveniment puteţi accesa formularul de înscriere aici.