Deja un proiect de tradiție, Gala Profesorului Bologna s-a bucurat și anul acesta de o organizare impecabilă, conform aprecierilor distinșilor domni și doamne profesori, care au savurat fiecare clipă și au trăit emoții puternice pe parcursul galei, emoții sădite în sufletul lor de recunoașterea calităților de ”profi tari” din partea studenților.

1557735_10203774705149847_7825609760340066086_n

Aflat la a VII-a ediție, proiectul a fost organizat de Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) și Asociația Studenților din Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG), un grup de oameni uniți de un scop, acela de a promova și premia performanța didactică a profesorilor. Ei s-au antrenat, au căutat și au făcut cunoscute acele modele de profesori care promovează un învățământ de calitate, care și-au surprins studenții prin metode originale și moderne de predare, au dat dovadă de pasiune și răbdare, au comunicat eficient și i-au implicat în diverse activități în scopul dezvoltării lor multilaterale.

10357836_10152143764728105_4615937346851896620_n

Ceea ce ne învață acest proiect este faptul că există oameni dedicați muncii lor, care cresc generații de tineri bine educați, învățați să mulțumească mentorilor lor și că învățământul superior dispune de acești piloni puternici care asigură standardele înalte pe care ni le dorim.

Ca dovadă că secretul succesului nu se ascunde în spatele unei vârste sau unui anumit domeniu de studiu, această ediție ne-a adus în față profesori de matematică, rezistența materialelor, dar și de filologie, marketing și management. Aceștia și-au mărturisit bucuria pe care le-a făcut-o nominalizarea lor de către studenți, recunoaștere a meritelor pe care unii au primit-o după 40 de ani de activitate, iar alții după doar câțiva ani. Acești profesori minunați provin de la facultăți de Artă, Psihologie și Litere, dar nu au fost ocolite cele de Automatică și Calculatoare, de Aviație, Contabilitate, Administrație publică, Construcții, Navigație și Transport Naval sau Farmacie, iar lista poate continua.

În final, nouă ne rămâne doar să le mulțumim profesorilor pentru dăruirea lor, mai avem fericirea la gândul că există oameni care promovează educația de calitate prin oamenii care o produc și iubirea despre care ne-a vorbit atât de frumos doamna profesor Virginia Mărăcine, de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, în gândurile pe care ni le-a împărtășit: 

 

        ”Am învăţat şi de la Gibran cum să muncesc: cu dragoste, adică. Şi nu mi-a fost clar de la bun început „cum”. Şi nici uşor nu mi-a fost. Dar am continuat să caut, să sper, să încerc, să greşesc şi să repar, să eşuez şi să o iau de la capăt.”
        Acum realizez că sunt ani buni, mult înainte de Procesul Bologna, de când îmi iau studenţii de mână şi încerc să îl aduc pe fiecare, cu dragoste şi credinţă, „în pragul propriei sale înţelepciuni”; în locul în care fiecare găseşte rostul învăţăturii, al cunoaşterii, dorinţa şi bucuria de a afla, a experimenta, a comunica, a fi de acord sau a contraargumenta.
        Studenţii mei îmi spun astăzi că asta înseamnă să fii Profesor Bologna. Eu spun că asta înseamnă să iubeşti munca pe care o faci. Punându-le împreună, titlul de Profesor Bologna pe care mi l-au acordat studenţii în acest an este pentru mine un Premiu pentru Iubire.” – Prof. Univ. Dr. Virginia Mărăcine

Lista celor 108 profesori premiați în acest an, în cadrul Galei Profesorului Bologna, o puteți găsi aici.

10325321_794737200536534_2056495804206283329_n

 

 

Sursă poze: arhivă personală