Gala LSRS 2022 – Împreună din nou acasă – 19 aprilie 2022

0
24
Gala LSRS 2022 - Împreună din nou acasă - 19 aprilie 2022

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), alături de MakeIT Oradea anunță startul înscrierilor pentru un nou concurs ce are ca scop promovarea, susținerea, finanțarea și dezvoltarea start-up-urilor din domeniile STEM și economie ale tinerilor români stabiliți în țară: Concursul Startup-ul Anului. Procesul obișnuit de recrutare pentru a obține finanțare de la MakeIT este format din șase pași: preselecție, validare, pitching, ‘incubatorul,’ lansare și finanțare. Câștigătorul acestui concurs va avea oportunitatea de a sări peste primele 3 etape ale acestui proces și de a ajunge direct în incubator. Cea mai bună idee va fi anunțată și premiată în cadrul Galei LSRS, pe 19 aprilie, la locația Casino din Cluj.

Înscrierile pentru Concursul Startup-ul Anului se pot face până pe 10 aprilie 2022 prin completarea formularului: shorturl.at/esOPX

Mai multe detalii despre concurs și premiul oferit pot fi găsite și pe website-ul LSRS: http://lsrs.ro/gala-lsrs-2022/

Despre Make IT Oradea

Make IT Oradea este o organizație non-profit inițiată de Primăria Oradea împreună cu un grup local de companii tech. Scopul lor este de a dezvolta ecosistemul local al tehnologie. Inițiativa lor este construită astfel: în primul rând, de a mentora și investi în start-ups din domeniul STEM; în al doilea rând, de a oferi burse către studenți și elevii din liceu ce urmează un profil tehnologic, iar în ultimul rând, de a oferi stimulente fiscale clădirilor ce găzduiesc companii IT&C. Viziunea lor este de a face din Oradea destinația perfectă pentru antreprenorii de start-up STEM din regiune.

DESPRE LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o asociație neguvernamentală, apolitică și echidistantă care se ghidează după două valori cardinale importante: educația tinerilor și promovarea culturii române în străinătate. Pe termen mediu și lung, LSRS își setează ca obiective principale sprijinirea românilor ce studiază în străinătate și crearea unei legături stabile între aceștia și România. În acest context, LSRS promovează cultura română peste hotare prin numeroase proiecte locale și internaționale.

Pe plan intern, LSRS încurajează creativitatea, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi din fiecare filială și de asemenea promovează coeziunea între studenții din filiale diverse, ce se întind pe toate continentele. În același timp LSRS promovează drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și o atitudine pozitivă față de perspectivele orientării lor spre țară.