Gaga: Five Foot Two sau femeia din spatele imaginii

0
225

Indiferent că îți plac muzica și cultura pop sau nu, este imposibil să negi că Lady Gaga nu este un personaj memorabil. E de înțeles, totuși, dacă nu o consideri atât de bună pe cât ar trebui să fie: în fond, începutul carierei ei a fost marcat de multe trucuri menite să atragă atenția publicului…și nu neapărat de multe piese care să fie extrem de personale. Cred că nimeni nu s-a mirat când aceasta a început, treptat, să dispară din ochii publicului. Însă, la fel ca multe alte celebrități, ea a reușit să se întoarcă în lumina reflectoarelor. A apărut în serialul American Horror Story. A lansat un nou album, Joanne, în octombrie 2016. Iar în 2017, a lansat si un documentar, Gaga: Five Foot Two, care este disponibil pe Netflix.

Despre ce este, până la urmă, Gaga: Five Foot Two?

Despre Gaga însăși, atât ca artistă, cât și ca vedetă. Și, în măsura în care se se poate, și de om obișnuit.

Dacă întrebarea se referă la planul artistic….ei bine, producția acoperă atât înregistrările pentru albumul Joanne, cât și promovarea acestuia. Ceea ce înseamnă că da, se vorbește și despre celebrul concert din pauza de la Super Bowl din 2017.

Cum se dorește a fi văzută noua Gaga pe plan muzical?

După cum am spus mai sus, Gaga: Five Foot Two se dorește a fi o imagine nefiltrată a vieții cântăreței. Nu de alta, dar până și descrierea de pe Netflix insistă pe acest aspect.

Personal, nu cred că e chiar nefiltrată. Da, sigur, o vedem în studio înregistrând. Da, o vedem înțelegându-se bine cu producătorul Mark Ronson. Da, vedem colaboratori de-ai ei – de la muzicieni de studio până la cei celebri, precum Florence Welch. Dar nu avem chiar o imagine despre cum își scrie versurile. Bine, cu excepția piesei care dă titlul albumului.

Imaginea ei publică, o dată cu noul album

Imaginea ei publică e mai simplă. Adică nu o să vedeți foarte multe costume excentrice: ea și echipa ei de creație au decis sa mizeze pe chestii simple.

Trecutul? E și el abordat, când Gaga explică filosofia de la începuturile carierei.

Fanii? Nu vă îngrijorați, interacționează și cu ei. Dă autografe și se și întâlnește cu o fană. Susține un concert public o dată cu lansarea materialului.

Gaga: Five Foot TwoInterviurile? Sunt legate de material, dar și de primul lui single, Perfect Illusion. Doar două sunt cele care abordează chestii personale. Unul este cu Zane Lowe, celălalt cu New York Times.

Așteptările legate de Super Bowl? Nu vă faceți griji, Gaga: Five Foot Two vorbeste și despre ele. Ba chiar ia peste picior anumite excentricități din trecut.

Latura personală a americancei

Sigur, nimeni nu își poate închipui că o cunoaște după Gaga: Five Foot Two. Dar îți poți face o imagine în legătură cu asta.

Gaga: Five Foot TwoDeși imaginea ei este cea a unui personaj puternic, ea dă dovadă și de sensibilitate, si de fragilitate. Prima apare în momentul în care deplânge necazurile în dragoste. Sau când îi arată bunicii ei o piesă scrisă în memoria mătușii ei. Sau când vorbește despre mătușa în sine, care murise tânără, din cauza lupusului.

Gaga: Five Foot TwoFragilitatea? Asta sigur poți să o observi când vede unele reacții negative la Perfect Illusion. Sau când e stresată la filmările pentru American Horror Story: Roanoke. Sau când e supărată că Joanne a apărut pe Internet înainte de a fi lansat. Sau chiar fizic, când are dureri severe din cauza fibromialgiei. Și când merge la doctor.

Avem și momente amuzante?

Cu siguranță. Printre acestea se numără:

  • felul în care reacționează după ce îi lovește mașina lui Mark Ronson

  • una dintre interacțiunile ei cu Donatella Versace, din culisele Super Bowl
  • momentul în care ia peste picior comentariile negative făcute de Madonna asupra ei (și faptul că aceasta le-a făcut indirect)
  • în vizită la rude, când spune ce crede despre relația defectuoasă dintre ea și Madonna

Gaga: Five Foot Two

  • vizita la Walmart (deși era în folosul propriei imagini)

Merită să vezi documentarul?

Da, dacă îți plac documentarele biografice și ești curios. Sau consideri că Lady Gaga este o personalitate remarcantă. Sau na, dacă îți place muzica ei.

În caz că te-am făcut curios, am să îți las aici trailer-ul:

surse foto: netflix.com, tumblr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.