Gabriel Garcia Marquez Portrait Session

„Când mă gândesc la moarte, singurul lucru de care-mi pare rău e că s-ar putea să nu mor din dragoste!” spunea Gabriel García Marquez în unul dintre minunatele sale romane, „Dragostea în vremea holerei”.

Este neplăcut când trebuie să amintești un nume mare într-un context trist și mai ales atunci când ești nevoit să vorbești despre un om remarcabil la trecut. Gabriel García Marquez a fost un scriitor excepțional care a umplut mii de suflete cu emoții și numeroși ochi cu lacrimi prin scrierile sale, care au avut un ecou puternic. E greu să citești o carte de-a sa și să rămâi indiferent, cum de altfel e greu să vorbești despre Gabriel García Marquez ca despre un nume oarecare.

Scriitor columbian, a obținut Premiul Nobel pentru Literatură în 1982 și numeroase alte premii importante. Unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale este „Un veac de singurătate”, urmat de „Dragostea în vremea holerei”. Din păcate însă, problemele de sănătate l-au împiedicat să își continue activitatea literară, începând cu anul 2012, din cauza bolilor.

Familia sa a anunțat joi seară că scriitorul a încetat din viață. A murit la 87 de ani.

Gabriel García Marquez va rămâne veșnic un nume glorios în literatură cu ale sale opere care nu vor înceta niciodată să transmită mesaje profunde și cu un real impact.

Sursă foto: i.huffpost.com