Documentarul “Fyre” îți explică foarte rapid cum visul tău de a deveni o persoană influentă se poate nărui fără ca tu să poți face măcar ceva in privința asta. Billy este un antrepenor tânăr, inteligent și un om de vânzări poate de calibrul lui Leonardo DiCaprio în filmul “The Wolf of the Wall Street”. Spiritul organizatoric și entuziasmul cu care Billy a privit tot proiectul “Fyre” i-a făcut și pe ceilalți să nu se îndoiască vreodată de el sau de planurile lui indiferent de cât de mult efort ar trebui să depună.

Bahamas, Pablo Escobar, modele, influenceri, yacht, avioane private, muzică, mâncare, alcool, voie bună, distracție, #fyre. Acestea au fost cuvintele care au circulat pe rețelele de socializare pentru a face o reclama cât mai potrivită și grandioasă festivalului ce nu se va întampla niciodată. Participanților li s-a promis experiențe inedite si luxuriante. Ce au primit la schimb? Autobuze vechi, corturi care nu semanau cu vilele promise si un șantier de lucru pe o insula care nu era cea a lui Pablo Escobar.
Dar asta nu l-a intimidate pe Billy. Creierul principal al festivalului a mers mai departe cu planul măreț. Gândiți-vă că ați da o gramadă de bani pentru o experiență unică și primiți la schimb sandwich-uri cu salată și brânză când voi ați plătit pentru sushi si un Dj local în locul lui Major Lazer. Cum vă simțiți? L-ați da în judecată pe Billy si mica lui minciună? Yep. Absolut.

Asta au facut si participanții care s-au trezit in miez de noapte în mijlocul unei insule fără bagaje, loc unde să pună capul să doarmă și multă frustrare.

Dar la sfârșitul acesta nu se aștepta nimeni atunci când pe Twitter și Instagram modele de top postează poze si filmulețe de pe insulă fericite, zâmbind și petrecând, innotând în epava abandonata a lui Pablo Escobar de la fundul mării. Delirul este și mai mare când te vezi cu brățara la mână și știi că aparții unei comunități fantastice cu care abia astepți să te petreci în timp ce iți cântă artiști de top cum ar fi Blink – 182 sau Major Lazer. Netflix prezintă “Fyre” într-un mod autentic care te va încuraja ca pe viitor să dai un double-check la orice plătesti online. Pregătește-te să vezi ceva ce nu s-a întamplat.