Future Skills & Future of Work, conferință dedicată studenților români. Președintele Klaus Iohannis, printre speakerii evenimentului

0
37

Studenții români pot descoperi împreună care sunt job-urile viitorului și de ce abilități au nevoie pentru a le putea practica, în cadrul conferinței Future Skills & Future of Work, ce va avea loc la Romexpo, Pentagon Events, intrarea C, pe data de 10 Septembrie, ora 18:00. Printre speakerii evenimentului se numără și președintele țării, Klaus Iohannis.

Evenimentul are ca tematica o dilemă actuală pentru studenții și societatea de astăzi, și anume job-urile viitorului precum și skill-urile de care vom avea nevoie pe piața muncii.

Speakerii evenimentului:

1. Președintele României – Klaus Werner Iohannis
2. Președintele Consiliului Rectorilor – Sorin Cîmpeanu
3. Rectorul Universității de Vest din Timișoara – Marilen Pirtea

Potrivit World Economic Forum, începând cu anul 2022, mai mult de 1/2 din persoanele angajate vor trebui să capete mai multă expertiză pentru poziția pe care o dețin sau să își dezvolte noi abilități.

Evenimentul Future Skills & Future of Work dă startul unei serii de trei conferințe, cu scopul întocmirii unui raport care va conține concluzii și propuneri menite să fie înaintate Ministerului Educației Naționale. Totodată, prin aceste conferințe se dorește și conștientizarea nevoii de schimbare și adaptare a abilităților și competențelor deținute de tineri la viitoarele cerințe ale pieței muncii.

Următoarele conferințe vor avea ca vorbitori reprezentanți ai Romanian Business Leaders, CNIPMMR, Repatriot, Lumea Geospațială, Patriot Fest.

Cei care doresc să se înscrie la conferință sunt rugați să completeze acest chestionar.