Frumusetea: intre aparenta si esenta

0
629

article-1041224-0228AC4600000578-286_634x942

Se spune că cea mai de preţ parte a frumuseţii este cea pe care un tablou nu o poate reda. Însă în reclamele de la televizor, de pe internet sau pur şi simplu în afişe, pe stradă, adevărate perfecţiuni în trup de om ne sunt oferite drept exemplu de „aşa da.” Pe zi ce trece ne lăsăm tot mai mult convinşi că ele sunt modelele adevărate ale frumuseţii

Din ce în ce mai mulţi bărbaţi îşi doresc un trup plin de muşchi prin care să epateze şi o „ea” cu un corp de zeiţă, pe post de trofeu, pe care să o plimbe la braţul lor lucrat la sala. De cealaltă baricadă, un număr cât mai mare de femei apelează la operaţii estetice pentru a atinge acea perfecţiune pe care aş îndrăzni să o numesc degradantă şi caută un „el” care să arate ca un model Calvin Klein.

Aici apare discrepanţa, acea linie fină între aparenţă şi esenţă. De cele mai multe ori, chiar dacă o recunoaşte sau nu, orice om dotat intelectual şi sufleteşte, cu valori stabile, tânjeşte, poate, în subconştient, să semene măcar puţin cu modelul de „frumuseţe” vehiculat în media. Deşi este un lucru cert că adevăratele valori nu stau în fizic, societatea ne formează să fim preocupaţi constant de el.

Media are o influenţă frapantă în a defini concepţia pe care o avem despre propria persoană. Inevitabil, se generează o serie de nemulţumiri din cauza deosebirii flagrante între ceea ce suntem şi ceea ce ne este indus că ar trebui să fim. Sexul, plasat în reclame, vinde. Automat, un manechin în lenjerie intimă, cu un trup sculptat, exprimă sexualitate. Astfel, lăsând la o parte dacă va duce sau nu la vânzarea produsului ori serviciului promovat, după ce îl vezi e imposibil să nu te gândeşti: „Eu nu arăt aşa.” – astfel ia naștere, inevitabil, o oarecare dezamăgire sau frustrare. Ceea ce ar trebui să înţeleagă fiecare este că ce apare la televizor nu reprezintă neapărat un etalon al frumuseţii. Frumuseţea vine din interior în cele mai multe momente, oricât de clișeizat ar suna. Şi, ca sprijin în afirmaţia mea, vă întreb: nu vi s-a întâmplat ca un suflet urât sau un caracter dezagreabil să vă schimbe părerea inclusiv despre fizicul unei persoane?

Frumuseţea vine din felul în care îţi dai şuviţa de păr la o parte sau cum te încrunţi când ceva nu îţi este pe plac. Frumuseţea vine din acei ochi strălucitori, plini de speranţă, din timiditatea unui surâs sau din cel mai zgomotos râset. Frumuseţea stă în cuvintele spuse şi nespuse.

Frumuseţea e tot ceea ce te face pe tine diferit, cald şi bun.

Vă prezint un clip video care mi-a atras atenţia. Nu are nevoie de cuvinte suplimentare, vorbeşte de la sine.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=JAW4LIFYFng[/youtube]

Redactor: Alina Mocanu

Sursă fotografie: dailymail.co.uk