sâmbătă, iunie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleFrumoasa și Bestia în era digitală: Oana Laura Gabriela, Dana Rogoz, Ionuț...

Frumoasa și Bestia în era digitală: Oana Laura Gabriela, Dana Rogoz, Ionuț Grama și Aida Economu dau voce personajelor din Belle

”Belle”, basmul anime care îți va aminti de Frumoasa și Bestia ajunge acum și în cinematografele din România. Cel mai recent film al vizionarului regizor japonez Mamoru Hosoda, nominalizat la Oscar pentru ”Mirai”, se lansează oficial în cinematografele din România pe 4 februarie, cu avanpremiere din 29 ianuarie.

Filmul va rula în toate cinematografele din țară, multiplexuri și săli de arthouse, atât în varianta originală, în limba japoneză cu subtitrare în limba română, cât și dublat în limba română.

În varianta dublată, Oana Laura Gabriela îi dă voce lui Belle, o frumoasă divă care apare de nicăieri în lumea virtuală U. Alături de ea se află cele două prietene – Hiro (dublată de Dana Rogoz) și Luka (dublată de Aida Economu). Alături de cele trei fete îi regăsim pe Shinobu (dublat de Dragoș Ioniță) și Kamishin (voce: Alex Făiniși).

În Lumea U Bestia (dublată de Ionuț Grama) și Justin (voce: Victor Ion) duc o luptă pentru supremație, în timp ce Belle este din ce în ce mai iubită de către cei 5 miliarde de utilizatori din comunitatea virtuală creată și guvernată de cinci înțelepți numiți Vocile.

Teaser România: https://youtu.be/Hv4YcIxcewo

Trailer: https://youtu.be/r6m0QSgAh4k

”Belle” spune povestea lui Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuiește alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-și creeze un cont pe „U”. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreață care se bucură de succes și popularitate. În „U” întâlnește o creatură înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie sau să explice celorlalți rănile de pe corp. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări și iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

Mi-am dat seama că ideea de internet funcționează bine cu conceptul de Frumoasa și Bestia, în sensul în care ambele împărtășesc dualitatea într-o anumită măsură. În Frumoasa și Bestia, bestia are acest exterior foarte vicios și violent, dar ce are în interior e foarte diferit. Într-un mod similar, cu invenția internetului, noi ca oameni avem aceste versiuni ale noastre care există în realitate, dar și o altă proiecție a noastră care există pe internet. Așa că amândouă jonglează cu o dualitate similar și m-am gândit că asta i-ar permite firului narativ și temelor abordate să se îmbine și să funcționeze la un loc.” – Mamoru Hosoda, regizor.

”Belle” vorbește despre nevoia noastră, a tuturor, de a fi văzuți, auziți și admirați prin intermediul rețelelor sociale. În spatele unor avataruri stau oameni adevărați, cu problemele și strigătele lor de ajutor. Tot ce trebuie să facem este să încercăm să le auzim, dincolo de zgomotul din jur.

”Belle” va fi distribuit în cinematografele din România de Bad Unicorn. Mai multe detalii: https://badunicorn.ro/film/belle . Lansarea filmului este susținută de: Cărturești, Miniso, Universitatea Româno-Americană, Epson România și Japanos.

RELATED ARTICLES

Most Popular