vineri, decembrie 3, 2021
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTineri de succesFrom Passion to Career - YouthSpeak Forum

From Passion to Career – YouthSpeak Forum

From Passion to Career – YouthSpeak Forum

Youth Speak Forum este evenimentul anual creat de către AIESEC. Face parte din din Youth 4Global Goals, inițiativă globală a celor de la AIESEC. Inițiativa a luat naștere în urma unui parteneriat global între AIESEC și Organizația Națiunilror Unite, lansat în decembrie 2015, la New York.

Ce înseamnă mai concret YouthSpeak Forum?

E evenimentul în care orice tânăr poate fi pus în fața unor experți în domeniul afacerilor sau poate afla cum decurg lucrurile într-o organizație sau companie. Discuțiile sunt menite pentru a aduce soluții la cele mai actuale probleme ale societății contemporane. Evenimentul este într-o relație cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, gândite în așa fel, încât noi, tinerii, să avem o lume mai bună în anul 2030.

Tema centrală a evenimentului a fost „From Passion to Career”. Mai pe scurt, despre cum putem crește rata de angajare a tinerilor din România. De altfel, conceptul evenimentului s-a legat de obiectivul 8 din cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU: Munca decentă și creșterea economică. 

Rata șomajului în România, în rândul tinerilor, este una din cele mai mari din Europa, valorificând 21%. Astfel, o conferință de acest fel era un must pentru tinerii dornici de a obține informații cu privire la o viitoare carieră.

Evenimentul s-a desfășurat la Aula Magna – Facultatea de Drept (Universitatea București), pe 11 mai.

Care a fost agenda evenimentului?

Moderatorul evenimentului a fost Cristian China Birta. Un om pe care clar n-o să-l uiți prea curând.

Începând cu 10:00 – 10:30: Deschiderea și prezentarea concluziilor studiului YouthSpeak. Pentru început, ne-am familiarizat puțin cu tema centrală a evenimentului.

10:30 – 12:00: Key Note Speeches. Iar de aici a început distracția. Și amintim pe minunații oameni care au dat sens evenimentului:

Raluca Dinu, Media & Advocacy Officer UNICEF România

Vlad Craioveanu, co-founder Impact Hub București

Sebastian Hubati, Executive Director Romanian Business Leaders

Vlad Oancea, Actor și Public Speaker Trainer

Oana Țoiu, Curator Global Shapers, o inițiativă World Economic Forum

Alexandra Coandă, Recruitment Coordinator Teach for Romania

Am avut onoarea să ascultăm poveștile unor oameni care au arătat că se poate. Care, îmbinând ambiția, munca și devotamentul, au dat sens carierei lor și și-au clădit drumul spre succes.

12:00 – 13:00: Panel Discussion – Rolul tinerilor pe piața muncii din România. Am avut ocazia să-i întrebăm pe speakeri care e cheia unei meserii de succes. Am furat câteva idei care sigur se vor arăta detalii prețioase.

13:00 – 14:00 – O pauză în care am fost tratați regește cu pizza.

14:00 – 16:00 – Workshopuri cu companiile partenere: Vodafone, Genpact și Kaufland

Eu am ales să particip la workshop-ul celor de la Vodafone. Pe lângă prezentări, am avut și o parte practică în care am format echipe, unindu-ne ideile pentru a da un rezultat. Tema a fost „tehnologie și inovație pe piața serviciilor medicale”. Am fost plăcut uimită de atmosfera creată și de ideile care au luat naștere. Toți tinerii prezenți la acest workshop și-au scos la iveală ingeniozitatea, care n-a rămas nemarcată.

16:00 – 16:00 – din nou o pauză cu delicii.

16:00 – 17:30 – Crearea unui plan de învățare, împreună cu Universitatea Alternativă și companiile partenere. La fel, un schimb de idei între tineri și companiile partenere.

17:30 – 18:00  – La final am primit diplome de participare, brățări și multe stickere.

Ce-am învățat de la YouthSpeak Forum?

Că mai am multe de învățat. Cu toate că sună un pic cam din vis să-ți faci o carieră din pasiune, chiar se poate. Asta dacă dai dovadă de ambiție, multă muncă și seriozitate. Am rămas cu multe de la acest eveniment. Și-am învățat că se poate, chiar și în România, să-ți găsești un loc de muncă. Așa că, aștept cu nerăbdare evenimentul de anul viitor. Iar cu informațiile „furate” de anul acesta, o să le gestionez în așa fel încât să-mi fie de folos în cariera pe care o să mi-o aleg.

sursa foto: ysf.aiesec.ro

Iustina Cârjă
o toamnă nesfârșită cu muzică, cărți, flori și cuvinte
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular