Frigul – dușman de moarte! Cu ce alimente îl combatem?

0
108
Temperatura scăzuta

Frigul nu se mai lasă așteptat! Iar corpul uman resimte imediat temperaturile scăzute, primele care devin reci fiind mâinile și picioarele, după ce ne-au înghețat și nasul și urechile, desigur. Există însă anumite alimente care, odată consumate, contribuie la păstrarea unei temperaturi optime a corpului (temperatura normală pentru corpul uman este între 36,4 0C și 37 0C). Vezi mai jos care sunt acestea.

  1. Ardeiul iute

Simți că iei foc când îți atinge limba! Asta e și ideea! Gustul iute al ardeiului este dat de capsaicină, substanța activă care pune sângele în mișcare și care ridică instantaneu temperatura corpului. Dacă vrei câteva grade în plus pe loc, încearcă ardeiul iute. Nu te va dezamăgi!

  1. Ciocolata neagră

Miaaami, ceva dulce! Pe lângă faptul că reduce tensiunea arterială și îmbunătățește vederea, ciocolata neagră accelerează circulația sângelui. Prin conținutul ridicat de cacao, mai exact prin flavonoizii pe care îi conține, ciocolata neagră intensifică ritmul sângelui, ridicând temperatura corporală.

Există chiar ciocolata cu ardei iute, așa că puteți împușca doi iepuri dintr-o lovitură!

Ardeiul iute, inamicul frigului

  1. Usturoi

Dacă înghiți un cățel de usturoi crud zilnic, circulația ta va fi cu siguranță mai bună, mai ales în zona extremităților (mâini și picioare). Dacă trebuie să mergi la o întâlnire amoroasă și nu poți scăpa de mirosul de usturoi, îl poți îndepărta prin mestecarea cu o cantitate mică de pătrunjel. Sau, de ce nu, sugerează-i și iubitului/iubitei tale să mănânce usturoi, pentru a face față cu brio temperaturilor scăzute!

combate frigul cu usturoi

  1. Vinul fiert

Ce poate fi mai bun decât o cană cu vin fiert când ești total cuprins de frig? Vinul roșu este bogat în antioxidanți, care îmbunătățesc funcționarea organismului. Fiert, cu piper, scorțișoară sau alte condimente speciale, vinul va ridica temperatura corpului și te va ajuta să faci față temperaturilor neprietenoase.

  1. Carne

E recomandat să mâncăm carne iarna deoarece, fiind bogată în proteine, aceasta protejează organismul de temperaturile scăzute. Așadar, este încurajat consumul de carne de vită, de porc, de pasăre, dar și de pește.

Iarna, sunt de evitat cantitățile mari de amidon și de grăsimi!

Totuși, dacă în ciuda precauțiilor, frigul este prea încăpățânat și se întâmplă să te alegi cu o răceală insuportabilă, uite aici câteva remedii ca să scapi cât mai repede de ea!

 

Surse info: dietetik.ro, ar.ro , cefacemimi.ro

Surse Foto: servuspress.ro, 248chilli.ro, secretele.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.