luni, noiembrie 29, 2021
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăTimp liberFranceDanse Orient-Express: G.U.I.D.

FranceDanse Orient-Express: G.U.I.D.

În cadrul programului FranceDanse Orient-Express, inițiat de Institutul Francez din Paris, care se va desfășura în 13 țări din Europa de Est și Sud-Est, printre care și România, Grupul Urban de Intervenție dansantă/Baletul Preljocaj va putea fi văzut de public la București, pe 25 și 26 mai, la orele 19:00, în Piața Roma.

Spectacolul, conceput ca o intervenție în spații urbane, prezintă o selecție de fragmente din spectacolele create de Angelin Preljocaj, de la cele care l-au făcut celebru la sfârșitul anilor 80, până la cele mai recente:

Peurs Bleues (1985)
Personne n’épouse les méduses (1999)
La Fresque (2016)
La Stravaganza (1997)
L’Anoure (1995)
Suivront mille ans de calme (2010)
Paysage après la bataille (1997)

Fragmentele din spectacolele sale relevă înclinația lui Preljocaj spre o scriitură coregrafică exigentă, rigoarea și inventivitatea formală, totul conjugându-se cu dorința de a face dansul o disciplină accesibilă tuturor.

Creat în 1998, Grupul Urban de Intervenție dansantă/Baletul Preljocaj traversează orașe și scoate dansul din sălile de spectacol, aducându-l în locuri neașteptate din spațiul public (în gări, în piețe și în curtea școlilor), tocmai pentru a oferi publicului larg posibilitatea de a descoperi sau a redescoperi dansul contemporan. Tocmai din acest motiv, locul ales pentru acest performance, organizat în parteneriat cu ArCuB, oferă o posibilitate de interacțiune atât cu spațiul urban din București, cât și cu publicul prezent.

Compus astăzi din 24 de balerini permanenți, Baletul Preljocaj este instalat din octombrie 2006 în Pavillon Noir, la Aix-en-Provence. Este un loc dedicat în întregime dansului, al cărui director artist este celebrul coregraf francez Angelin Preljocaj, unul dintre cei mai activi creatori din domeniul dansului contemporan, care îmbină baletul clasic și refexia asupra unor forme mai moderne ale dansului.

Accesul la acest eveniment este liber.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Most Popular