Fovea :Dans contemporan-Ares d’Angelo, Proiecții de scurtmetraje de dans 14 aprilie

0
198
afis Fovea 14 aprilie

FOVEA este rescrierea în dans a unui corp străbătut de goluri, de străluciri, de incoerențe, un proiect care a apărut din dorința coregrafei Karine Ponties de a lucra în profunzime cu dansatorul Ares d’Angelo, care o fascinează și o contrariază. Evenimentul va avea loc pe 14 aprilie, ora 18.00

Identitatea unei ființe este o luptă între două emisfere care transmit instrucțiuni opuse, iar în cazul lui Ares d’Angelo acestea sunt împinse la extrem. Dansatorul se aruncă în luptă fără ezitare, fără repere, fără limite sau restricții, se lasă invadat de acest necunoscut care este în noi.
Spectacolul a avut premiera în luna martie 2019 la Teatrul Național din Bruxelles în cadrul Festivalului XS, iar pe 15 aprilie va deschide evenimentul Cafékultour, parte din programul Timișoara 2021.
Karine Ponties este directoare artistică a companiei Dame de Pic, coregrafă și interpretă. De-a lungul celor douăzeci de ani de activitate, a creat peste patruzeci de piese de dans. Universul creațiilor ei este caracterizat de flerul pentru absurd, de explorarea intimității și a relațiilor umane.
Ares D’Angelo s-a născut la Bologna, Italia. S-a format ca dansator clasic și contemporan la Balleto di Toscana, apoi la IT Dansa din Barcelona. Printre coregrafii cu care a colaborat se numără Roberto Zappalà, Baletul din Marsilia, Lanonima Imperial, Anu Sistonen. Din 2012, locuiește la Bruxelles, unde colaborează cu compania Dame de Pic, Uma Umma Dance, Marielle Morales și Salia Sanou.
Concepție și coregrafie: Karine Ponties
Interpret: Ares D’Angelo
Lumini și colaborare artistică: Guillaume Toussaint Fromentin
Costume: Gaëlle Marras
Producție: Dame de Pic/Cie Karine Ponties
Evenimentul include și prezentarea a două scurtmetraje de dans realizate cu ocazia aniversării de către compania Dame de Pic a 20 de ani de activitate: „20 years of Dame de Pic” de Wilkie Branson și „4PKP” de Yoann Stehr & Stephan Dubrana, coregrafiile fiind semnate de Karine Ponties.
Intrarea liberă în limita locurilor disponibile.
Organizatori: Delegația Wallonie-Bruxelles la Bucureșt, Asociația 4Culture
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista Arta, Feeder
Credit foto: Gilles Dantzer – FOVEA/Dame de Pic
Event facebook: https://www.facebook.com/events/2371442846240527/