Fotografiile opresc timpul in loc

0
910

bokeh_photography_03

Se spune că o imagine poate exprima cât o mie de cuvinte. Am fost mereu fascinat de câte lucruri îţi poate aduce aminte o fotografie. Cred cu tărie că singurul mod în care putem opri timpul în loc sunt fotografiile. Ne dorim ca evenimentele importante din viaţa noastră să le putem retrăi şi din acest motiv apelăm la aparatul foto. O fotografie de când începeai să faci primii paşi, de la absolvirea facultăţii, de la ziua ta de naştere, toate îţi stârnesc o mulţime de sentimente. Când te uiţi peste ani la respectiva fotografie, îţi aduci aminte de starea pe care o aveai în momentul acela. Fotografiile imortalizează şi emoții. Îţi aduci aminte că erai fericit, trist, îngândurat, stresat sau ȋn oricare alt fel.

În ziua de astăzi toţi ne fotografiem. Unii mai mult, alţii mai puţin. Avem şi motive să o facem. Toţi vrem să dăm bine în pozele de pe site-urile de socializare. Toţi încercǎm să ne construim o identitate prin ceea ce postăm. Fotografia este un element primordial. Ceea ce poate mulţi nu conştientizează este faptul că prin fotografii putem retrăi momentele respective. Existǎ şi fotografii pe care nu dorim sǎ le revedem sau de care nu ne aducem aminte din diverse motive.

Este interesant faptul că pe timpuri nu toţi dispuneau de un aparat fotografiat, în timp ce astăzi aproape toate telefoanele mobile dispun de o cameră foto. De gândit este câte lucruri sau evenimente au pierdut cei din generaţii mai vechi decât noi. Astăzi avem aparate profesionale şi alte dispozitive care ne pot pune în valoare mult mai bine. Trăim într-o lume în care imaginea este cea mai importantă. Nu este neaparat cea mai bună lume posibilă, dar ne confruntăm se pare cu ea.

Fotografiile dăinuiesc peste ani. Nostalgii, sentimente de fericire sau de supărare le putem retrăi văzând o imagine. Cand ne uitǎm ȋn cutia sau albumul cu fotografiile noastre, ne refacem practic filmul vieţii. Sunt sigur că anumite stări şi sentimente dorim să le retrăim la un moment dat. Fotografia este, după părerea mea, singura modalitate prin care putem face aşa ceva.

Sursa foto: 121clicks.com/