Dupa consultari de exceptie in cadrul Caravanei Dialogului Structurat, ambasadorii se afla in plin proces de pregatire si definire a unui nou eveniment, ce va implica de aceasta data exercitii democratice si implicarea cat mai profunda a spiritului civic.

Asadar, ne revedem la Vama Veche, cu ocazia evenimentului «Scoala democratiei si participarii civice», intr-un cadru optim unui schimb « involburat » de idei, perspective si atitudini care sa surprinda importanta implicarii tinerilor in procesele decizionale si in mecanismele de functionare ale societatii.

Proiectul are ca obiectiv promovarea participarii active a tinerilor in viaţa comunităţii, prin metode de educaţie nonformală care sa se concretizeze in randul tinerilor din Romania. Va avea loc o serie de cursuri şi workshop-uri care să faciliteze comunicarea dintre beneficiari şi să ofere informaţii. Participanţii se vor familiariza cu conceptele de participare activă, educaţie civică, dialog civic şi dialog social şi vor afla ce instrumente se afla la îndemâna cetăţenilor în privinţa apărării drepturilor. De asemenea participanţii vor avea sansa de a înţelege şi dezbate asupra conceptelor de incluziune, discriminare etc.

Proiectul urmăreşte patru trasee concrete:

 1) realizarea alfabetizării politice în rândul tinerilor bucureşteni;

 2) dezvoltarea unei gândiri critice și a abilităților analitice;

3) atitudini și valori;

4) stimularea participării active în școli și/sau în comunități.

Temele propuse spre dezbatere sunt cele referitoare la cunoașterea și înțelegerea sistemului socio-politic al statului, drepturile omului și valorile democratice precum și la concept precum egalitatea și dreptatea. Cu toate acestea, contextul local si național nu plaseaza  accentul exclusiv  pe educația cetățenească – un rol important îl au și dimensiunile europene și internaționale, iar ambasadorii Dialogului Structurat nu vor ezita sa faciliteze fundamentarea legaturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here