În perioada 23-26 noiembrie, Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP) organizează cea de-a treia ediție a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale (FNSSPRI) – eveniment ce se va desfășura sub patronajul Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Senatului și al Ministerului Afacerilor Externe.

În acest an, Forumul va reuni peste 50 de studenți de la 5 facultăți de profil din țară și de la cele două din București. Devenită deja o tradiție, deschiderea oficială va avea loc joi, 23 noiembrie la ora 12:00 la Senatul României, Sala “Avram Iancu”. În zilele următoare, evenimentul va avea loc la: Ministerul Afacerilor Externe (24 noiembrie), Institutul Bancar Român (25 noiembrie) și Universitatea din București (26 Noiembrie).

Ediția „euROpa 100”, se desfășoară în pragul unui moment cu o dublă semnificație istorică: 100 de ani de la formarea statului unitar modern român, și comemorarea a 100 de ani de la sfârșitul Marelui Război. În acest context, participanții vor avea ocazia să discute, împreună cu politicieni, academicieni și experți în domeniu, despre evoluțiile sociale și politice din ultimii 100 de ani.Pe de altă parte, 2017 este anul în care se împlinesc 10 ani de la aderarea României la UE,  ocazie cu care se va discuta despre procesul de integrare și ce a însemnat acesta pentru țara noastră. Ni se vor alătura, pe parcursul celor 3 zile și jumătate, invitați din mediul academic, politic, dar și din presă, precum dna. Senator Gabriela Crețu, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu, Președintele Senatului SNSPA Iordan Bărbulescu, politologul Andrei Țăranu, președintele CNCD Csaba Asztalos, prof. univ.. dr. Vladimir Pasti.

Principalul obiectiv al FNSSPRI este acela de a asigura un spațiu în care viitorii absolvenți să aibă ocazia de a socializa, de a problematiza evenimentele curente într-un mediu formal și de a crea, pe viitor, o comunitate care să poată contribui la dezvoltarea mediului politic românesc.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here