marți, ianuarie 18, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipFORUMUL NAȚIONAL AL STUDENȚILOR LA ȘTIINȚE POLITICE ȘI RELAȚII INTERNAȚIONALE 21-24 NOIEMBRIE...

FORUMUL NAȚIONAL AL STUDENȚILOR LA ȘTIINȚE POLITICE ȘI RELAȚII INTERNAȚIONALE 21-24 NOIEMBRIE 2018

În perioada 21-24 noiembrie, Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP) organizează cea
de-a patra ediție a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații
Internaționale (FNSSPRI): „The Future of Education: A Roadmap to 2030” – eveniment ce se va desfășura, în mod tradițional deja, sub patronajul Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Senatului.

Misiunea FNSSPRI este aceea de a asigura un spațiu în care viitorii absolvenți să aibă
ocazia de a socializa, de a problematiza evenimentele curente într-un mediu formal și de a crea, pe viitor, o comunitate care să poată contribui la dezvoltarea mediului politic românesc.

Obiectivul principal al acestei ediții este schițarea unei strategii de educație care să
pună accentul pe nevoia de dezvoltare, cunoaștere și o societate incluzivă, corespunzătoare
unui viitor sustenabil. Cea de-a patra ediție a Forumului va reuni 60 de studenți și studente din toată țara, care studiază sau manifestă interes pentru aria Științelor Politice și care vor iniția, alături de experți în domeniu – politologi, oameni politici și reprezentanți ai societății civile – o dezbatere amplă privind rolul educației contextul adoptării Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă și și despre cum sistemul educațional poate preîntâmpina și pregăti viitoarele generații de specialiști pentru provocările ce vor urma.

Deschiderea oficială va avea loc la Senatul României, sala Avram Iancu, în data de 21
noiembrie, începând cu 13:30. La deschidere vor participa Sen. Gabriela Crețu, Prof. Univ. Dr.Mircea Dumitru și Conf. Univ. Dr. Cristian Pîrvulescu care vor dezbate împreună cu
participanții pe marginea temei: „Viitorul Educației vs. Educația Viitorului”.

Printre invitații cu care se vor întâlni participanții pe durata Forumului menționăm: E.S.
Michele Ramis, jurnalistul Dragoș Pătraru, deputații Mara Calista și Petre-Florin Manole, Conf.Univ. Dr. Claudiu Tufiș și Lect. Univ. Dr. Claudiu Crăciun.

Ediția de anul acesta este susținută de: Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA,
Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Bookster, Coffee2GO, Evenimentul Zilei, Calea Europeană, IQool, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație, Asociația Studenților în Științe Politice din Universitatea București și Asociația Studenților de la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Înscrierile sunt deschise până pe data de 4 noiembrie. Mai multe detalii despre această
ediție pot fi găsite la: https://fnsspri.ro/

Pentru mai multe informații:
https://fnsspri.ro/
https://www.facebook.com/FNSSPRI/

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular