Mă numesc Laurențiu Matache și am 28 de ani. Am început să lucrez în IT din 2005, trecând prin mai multe funcții: grafician, web designer, web developer, Director IT  – funcție pe care am avut-o timp de aproximativ 4 ani la o firmă de consultanță din București.

cum-functioneaza-microjoburi.ro_

Ca educatie, am început Facultatea de Automatică și am terminat Spiru Haret. Era destul de greu să ai un job și să studiezi la Automatică în același timp. Din punctul meu de vedere, cursurile de programare au fost singurele lucruri utile din facultate.

Încă de la primele interviuri, fără să îmi dau seama atunci că subconstientul lucrează, pe CV-ul meu, la Obiective apărea: „Să ajung un om de succes.”

Acest lucru m-a ajutat, majoritatea angajatorilor vroiau sa afle ce înseamnă „un om de succes” pentru mine, iar în urma interviurilor eram angajat.

Aventura mea în online a inceput și continuă cu pasiunea pe care o pun în ceea ce fac. Dacă până acum 4 ani eram IT-stul pasionat de ceea ce face, care învăța lucruri noi pentru a fi la zi cu noile tendințe, în perioada imediat următoare am făcut transferul spre zona de management și apoi spre antreprenoriat.

În momentul de față dezvolt Microjoburi.ro – o platforma online de mici activități pe care oamenii sunt dispuși să le facă pentru o recompensă în bani, iar în timpul liber îmi place să călătoresc și să experimentez noi rețete în bucătărie.

Ideea Microjoburi.ro mi-a venit în mai 2011, când am aflat despre fiverr.com si mi-am zis că ar foarte bună o astfel de platformă adaptată pentru România. N-am stat mult pe gânduri, astfel că în următoarele zile am cumpărat domeniul microjoburi.ro. Am început să lucrez cu adevărat la platformă în septembrie 2012, când mi-am dat demisia de la locul de muncă pentru a construi ceva unic în Romania – Microjoburi.ro.

Investiția financiară s-a ridicat undeva la 150 euro, investiție însemnând achiziționarea domeniului, un framework pe care am început să lucrez și hosting-ul. Experiența din spate m-a ajutat ca într-o luna să pun pe picioare platforma, altfel m-ar fi costat mult mai mult.

În momentul de față, platforma are 1200 de utilizatori, 830 microjoburi adăugate, 50 microjoburi comandate. Mi-am propus ca în primul an sa „educ” piața. Momentan, comanda unui microjob se poate face doar prin PayPal, urmând ca în viitorul apropiat să se implementeze și plata cu cardul.

În final, vă adresez următoarea întrebare: Voi ce puteți face pentru 50 RON?

 

Guest Editor: Laurențiu Matache

Foto: microjoburi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here