Folk-You-logoIubitorii de Vamă și de muzică folk pot considera că și-au făcut deja planuri pentru primele zile din luna august 2013. Vamaioții se vor bucura (cu alcool din abundență) de acordurile muzicii ce răsună printre sticle de bere și pahare de vodkă până ce răsare soarele. Și te trezești patru zile mai târziu.

Ediția din 2013 este cea de-a noua ediție a festivalului și este organizată de Asociația „Mișcarea de Rezistență“. Se pare deci că povestea merge mai departe, ca vântul din Vama Veche, zile de bunăvoință, aburi de alcool și dimineți răcoroase pe plajă se așteaptă și în acest an. Marea de oameni din fiecare an va putea să se lovească de țărm în ritmurile muzicii lui Cantos, Valter Ghicolescu, Folk Frate!, Ovidiu Scridon & Silvan Stâncel, Andrei Păunescu, Alina Manole, Adrian Sărmășan, Zoia Alecu, Maria Georghiu, Vița de Vie, Rezident Ex, Dinu Olărașu, Celelalte Cuvinte, Emeric Set, Nicu Alifantis și Mozaic Band, Gheorghe Zamfir, Tudor Gheorghe, Rona Hartner, Ducu Bertzi și Mihai Neniță, Mircea Baniciu, Poesis, Florin Chilian, Vama.

După ce-am înșirat o ploaie de nume, ar fi bine să explicăm și care-s sentimentele din Vamă pe parcursul verii. Oameni binevoitori și prietenoși, alcool ieftin că, hai să fim serioși, pe toți ne interesează asta, cazare acceptabilă, mâncare bunicică sau bună și ieftină.

„1 leu pentru un PET“ pare fraza perfectă ca să legi prietenii mai strânse cu oameni din Vamă decât cu persoane cu care socializezi mai des pe treptele corporației la care lucrezi de luni până vineri și te simți din ce în ce mai frustrat și nefericit.

Această ediție de Folk You se va desfășura sub auspiciile Mariei Tănase, iar in fiecare seară, artiști valoroși vor susține un recital tribut pentru aceasta. Aștept cu nerăbdare un „Cine iubește și lasă“ cântat de Alina Manole sau de Emeric Imre. Ar fi o plăcere personală ușor dubioasă. Dar Vama este locul în care oamenii merg să-și piardă capul. Și să-și găsească libertatea îngrăjdită-n zidurile serioase și zidurile umane din orașe. Și mai ales să simtă vântul în plete, să cânte și să bea până când se regăsesc în esențe non-urbane.

Vă doresc să vă plimbați pe malul mării pe versuri de Nicu Alifantis, să vedeți luna plină stând pe plajă și să vă bată vântu-n păr până se-ncâlcește.

 

Redactor: Alexandra – Georgiana Andrei

Sursă fotografie: www.heartlandfarmsanctuary.org

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here