duminică, iulie 14, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăFlorin Totan readuce ”Bucuriile Muzicii” în Centrul Vechi

Florin Totan readuce ”Bucuriile Muzicii” în Centrul Vechi

După succesul înregistrat cu Orchestra Sinfonia Bucureşti la debutul din Parcul Colţea, urmat de periplul prin oraşe si localități importante ale României (București, Constanța, Iași, Rm. Vâlcea, Pitești, Baia Mare, Tg. Mureș, Bacău, Botoșani, Ilfov, Poiana Brașov, Giurgiu), maestrul Florin Totan revine cu al doilea concert din cadrul proiectului ”Bucuriile Muzicii”. Intitulat, de această dată, „Crăciun Simfonic în Centrul Vechi”, evenimentul va avea loc în data de 21 decembrie, orele 19:30, în Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.

Aici, dirijorul Florin Totan va susține un concert cu piese si fragmente de o mare popularitate din istoria muzicii și în același timp va prezenta fiecare lucrare in parte, vorbind și despre compozitorul fiecărei piese dar și despre viața acestuia. Programul acestei seri va fi alcătuit din lucrări și fragmente ce se bucură de o mare notorietate. Prin intermediul acestora, dirijorul Florin Totan propune publicului o scurtă incursiune în istoria muzicii, prezentată de el însuși.

Vă invităm să luați parte la acest concept UNIC în Romania, care a cucerit deja mii de spectatori din București și din restul țării, atât în sălile de concert cât și în aer liber!

–––––––––––––––––-

Fondată în anul 1990 de dirijorul Florin Totan, “Sinfonia București” a fost – la momentul lansării sale – prima inițiativă privată, nu doar în muzică, ci în întregul spațiu cultural român. Orchestra este compusă din muzicieni talentați, membri ai unor importante ansambluri simfonice bucureștene (Orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, Orchestra Națională Radio și Orchestra Operei Naționale București), precum și studenți merituoși, unii dintre ei asumându-și și roluri solistice alături de acest ansamblu.

Dintre activitățile importante ale orchestrei de-a lungul anilor, amintim: Concert de Anul Nou pentru Președinte și Corpul Diplomatic (1993); Concert de Gală cu ocazia vizitei Primului Ministru libanez și a Ministrului de Externe al Olandei; Concert pentru Asociația România-Israel (1991); Concert pentru emisiunea caritabilă ”Phone leukemia” realizată de TVR (1994); Concert de Gală susținut la Ateneul Român alături de Corul Madrigal pentru NBR (1995); Concert în cadrul Galei Rotary susținut la Sala Radio în colaborare cu Rodica Sava.

În același timp, activitatea orchestrei de peste hotare este, de asemenea, impresionantă:
TURNEE INTERNAȚIONALE în Franța, Serbia, Croația, Italia (zeci de concerte), Belgia. Dintre acestea, notăm apariții memorabile precum: Concertele susținute la ”Crans Montana Forum” – Elveția, în fața unora dintre cele mai importante personalități ale politicii mondiale (în 1999 și 2000); Concertul extraordinar alături de maestrul Gheorghe Zamfir, susținut în Viena cu ocazia evenimentului ”Zilele Bucureștiului” (14.05.2007); Ultima apariție notabilă de peste hotare a fost concertul de închidere de la Festival Noti di luce in Bergamo, Italia (08/09/2008), concert intitulat ”Concerto per l`Amicizia i fraternitta Italo-Rumena”, un spectacol cu scopul reabilitării imaginii românilor în peninsula italică.
– FESTIVALURI INTERNAȚIONALE: Avignon – Franța, ”George Enescu” – București, Bergamo – Italia, Nis – Serbia, Osor și Rovinj – Croația.

Florin Totan este laureat al concursurilor internaționale de la Murzzuschlag (Austria) în 1990 și Berlin (Germania) în 1991, dirijând în finală Berliner Symphonie Orkester în vestita sală Schauspielhaus. A dirijat la festivaluri prestigioase precum: Paris – Jouvissy (1985), Avignon (1990,1992,1994), Bergamo (1997, 2008 și 2012) și Festivalul Mozart din Brescia (2005), Festivalul Enescu – București (1998), Primul Festival al Muzicii Românești de la Londra (2005). El este fondatorul primei orchestre private din Romania, atestată în Evenimentul Zilei / Romania Libera. În prezent, este dirijor permanent de peste 11 ani la Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Rm. Vâlcea.

Dirijorul Florin Totan a condus numeroase turnee de succes în întreaga lume: Austria, Croația, Anglia, Franța, Finlanda, Italia, Israel, Germania, Belgia, Portugalia, Spania, Serbia, Turcia, Egipt, SUA, Mexic, El Salvador, Brazilia și Elveția. A participat la Crans Montana Forum, în 1999 și 2000, în fața unor audiențe formate din unii dintre cei mai importanți lideri mondiali, dintre care: Bill Clinton, Prințul Albert de Monaco, Prințul de Lichtenstein, Premierul rus V. Tchernomirdyn.

De peste un deceniu, dirijorul Florin Totan predă Filozofia dirijorală și muzicală a lui Sergiu Celibidache (titlul acestui proiect fiind “In Memoriam CELIBIDACHE”) în Spania, Italia, Portugalia, SUA, Brazilia, Anglia, Franța.

RELATED ARTICLES

Most Popular