Florin Dobre lansează în Londra colecția Romeo and Juliet

0
376

Marți, 13 ianuarie 2015 începând cu ora 19:00, artistul și designer-ul de haine masculine Florin Dobre va lansa noua sa colecție toamnă/iarnă 2015-2016 Romeo and Juliet în cadrul Institutului Cultural Romîn la Londra la adresa: 1 Belgrave Sqaure, London SW1X8PH.

Inspirația colecției este bine-cunoscuta operă a lui William Shakespeare din secolul al XVI-lea. Florin Dobre rescrie povestea și ne arată versiunea proprie într-o interpretare aproape de contemporan a celei mai frumoase și renumite povești de dragoste din toate timpurile folosind materiale românesti și combinând piesa cu dramatismul poveștilor romanesti, „a fost o dată ca niciodată, că de nu ar fi nu s-ar povesti”. Designerul, cu o fire optimistă, nu acceptă tragicul shakespearian dus la extrem și încearcă o mutare spre dramatism, dorind ca tragedia să se transforme în dramă, deoarece dramele au șansa unui final fericit. Asta îi dă putere și speră mereu într-o întoarcere la speranță, la clasicul bunicilor, la înțelepciunea și răbdarea de care dădeau dovadă.

Evenimentul va fi unul cu totul inedit și original, marca Florin Dobre, menit să surprindă și să ia din ambianța unui spectacol de teatru, unde fiecare model este un personaj. Povestea va fi o îmbinare între geniul shakespearian și creativatea unui designer împământenit într-o tradiție de 2000 de ani în care lupta este nesfârșită, dar poate fi câștigată prin bunătate, simplitate, bucurie și cunoașterea adevărului.

Avariat puțin de avalanșa prezentului viitor în care asimetriile și texturile futuriste intră adânc în viața noastră la fel de agresiv ca mass market-ul, ajungând uneori chiar până în sufletul nostru, designer-ul încearcă revenirea la tăietura clasică, hainele simetrice, croielile bătrânilor croitori și la minunata și impresionanta poveste de dragoste a tinerilor veronezi. Materialele folosite pentru crearea vestimentațiilor sunt concepute de Dorobanțul S.A., una dintre cele mai vechi și prestigioase fabrici de materiale textile din România.

Călatoria lui Florin Dobre prin lume a început în 2013 în Paris cu colecția de toamnă/iarnă 2013-2014 Panta Rhei. Dar călătoria a continuat, designer-ul român ajungând să se afle cu ocazia lansării acestei colecții pentru a treia oară în capitala britanică. El a lansat tot în Londra colecția de toamnă/iarnă 2014-2015 Follow the White Rabbit și cea de primavară/vară 2015 Back to London with 62.2 Meters. Acestea au avut succes și au reușit să portretizeze identitatea sufletului românesc în cosmopolita lume a metropolei londoneze, lucru ce se așteaptă și de la acestă colecție, după cum designer-ul ne-a obișnuit.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Ambasadei României la Londra și al Institutului Cultural Român.