sâmbătă, mai 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăExpert ZoneMediul ruralFinanţare pentru tinerii fermieri şi pentru fermele mici

Finanţare pentru tinerii fermieri şi pentru fermele mici

Statul oferă noi oportunităţi de finanţare pentru tinerii fermieri şi pentru fermele mici prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe pagina oficială versiunile finale ale Ghidului Solicitantului pentru accesarea fondurilor europene dedicate Submăsurilor 6.1. – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi 6.3. – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”. ,

Cele două măsuri sunt finanțate prin Programul de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 și sunt programate pentru a fi lansate în a doua parte a lunii august. Materialele informative conțin un model de plan de afaceri și informații concrete, care permit celor interesați să obțină date pentru a decide accesarea sprijinului financiar, potrivit nevoilor reale. Pentru măsura referitoare la instalarea tinerilor fermieri sunt alocate 100 de milioane de euro, iar un tânăr interesat de program ar putea lua între 40.000 și 70.000 de euro. Pentru cea de-a doua măsură, „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, sunt acordate 87 de milioane de euro. 

Ministerul Agriculturii a programat în acest an lansarea de sesiuni de depunere de proiecte pentru 12 măsuri din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Ionut Mirea
Ionut Mireahttp://www.iqool.ro
Imi doresc sa contribui la dezvoltarea tinerilor si la ridicarea nivelului de cultura informand liber si neconditionat, impreuna cu generatiile nascute in capitalism ,dar mai ales sa incercam sa salvam presa, sa fie adevarata voce a oamenilor!
RELATED ARTICLES

Most Popular