Finalizarea procesului de selectie a participantilor pentru Bucharest Summer University 2014

  0
  318

  afis citylight

  În perioada 10 – 24 august 2014 se va desfăşura școala internaţională de vară Bucharest Summer University, un eveniment organizat de Academia de Studii Economce din Bucureşti, Asociaţia Absolvenţilor ALUMNI ASE şi Uniunea Studenţilor Academiei de Studii Economice din Bucureşti (USASE), prin intermediul Senatului Studenţilor, cu sprijinul Băncii Naţionale a României, având mentoratul academic al Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, în parteneriat educaţional cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

  Bucharest Summer University este o şcoală internaţională de vară de renume, aflată la cea de-a 10-a ediţie în acest an, care se concentrează în principal pe probleme economice (pot fi abordate în cadrul temei şi subiecte din alte domenii decât cel economic) şi care are ca scop promovarea valorilor academice comune studenţilor din întreaga lume. Participanţii la Bucharest Summer University sunt studenţi la ciclurile licenţă, masterat saud octorat, atât din ţară, cât şi din străinătate (anul trecut fiind prezenţi 50 de participanţi din 24 de ţări, de pe 5 continente).

  Cea de-a zecea ediție a şcolii de vară Bucharest Summer University propune participanților o temă interesantă: Provocări şi oportunităţi financiare pentru o economie competitivă” (en: „Financial challenges and opportunities in a competitive economy”). Cei 55 de participanţi tocmai au fost confirmaţi, procesul de selecţie fiind unul minuţios. Acesta a constat în centralizarea aplicaţiilor primite, examinarea atentă a documentelor necesare înscrierii precum şi transmiterea eseurilor spre a fi evaluate de către profesorii desemnaţi din cadrul facultăţii. Țǎri precum: Albania, Armenia, Anglia, Azerbaijan, Austria, Bulgaria, Canada, Franţa, Filippine, Germania, Grecia, India, Italia, Kosovo, Lituania, Macedonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Mexic, Republica Moldova, Ucraina, Rusia sau România sunt reprezentate la București de către studenți, masteranzi și doctoranzi ce și-au manifestat interesul pentru tema ediției de anul acesta.

  Evenimentul academic se bucură de participarea unors peakeri cu renume internaţional dintre care îi amintim pe: doamna Ana Maria Mihăescu Şef al misiunii International Finance Corporation din România, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Moldova, Polonia şi Slovacia), domnul Javier Villar Burke (ataşat al Comisiei Europene), domnul Dr. Adrian Mitroi (CFA), domnul Dragoş Anastasiu (Preşedinte Eurolines), doamna Andreia Radu (International Finance Corporation), doamna Mirela Matache (Senior Consultant Ernst&Young România) sau domnul Mircea Stoica (International Finance Corporation).

  După cum a fost prezentată şi până acum, şcoala de vară Bucharest Summer University oferă ocazia participanţilor săi de a îşi face noi prieteni internaţionali, de a învăţa de la o parte din cei mai buni specialişti din domeniu şi de a se bucura de numeroase activităţi distractive şi culturale precum: vizita la Palatul Parlamentului şi la Banca Naţională a României, Global Village, Treasure Hunt, Laser Tag, Bucharest City Tour – cu autobuzul şi bicicletele, Competiţii Sportive şiî n plus, o excursie în ţară în cele mai reprezentative locaţii din România.