sâmbătă, ianuarie 22, 2022
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatru„Urma” rulează de vineri în cinematografele din 25 de orașe

„Urma” rulează de vineri în cinematografele din 25 de orașe

Filmul Urma, debutul în lungmetraj al regizorului și actorului Dorian Boguță, intră din 6 martie în cinematografele din 25 de orașe din țară, distribuit de Transilvania Film. Astfel, Urma va putea fi văzut în București, Arad, Bârlad, Brașov, Caransebeș, Cluj, Constanța, Focșani, Gura Humorului, Iași, Lugoj, Odobești, Oradea, Petroșani, Piatra Neamț, Pitești, Reșița, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Vaslui.

Program 6  – 12 martie:

În țară, echipa filmului se va întâlni cu publicul din Cluj (5 martie, Cinema Victoria, la Cinemateca TIFF), Arad (6 martie, Cinema Arta), Timișoara (7 martie, Cinema City Timișoara Shopping City), Sibiu (11 martie, Cinema Ion Besoiu). În București, regizorul și actorii vor povesti despre experiența Urma la Cinema City AFI Cotroceni (5 martie), Cinema Elvire Popesco (8 martie) și Cinema Muzeul Țăranului (10 martie).

Filmul a avut premiera de gală pe 3 martie, la Cinema PRO din București, în prezența echipei și a peste 400 sute de invitați – personalități din industria filmului, vedete din showbiz și media. Marea absență a serii a fost Mădălina Ghenea, care a ales să respecte recomandările autorităților pentru cei veniți din Italia, din zone afectate de epidemia de coronavirus – în acest caz, Milano – anulându-și ieșirile publice din România. Rolul ei din Urma este primul într-un film românesc. La debut în cinema se află și actrița Irina Rădulescu, fiica actorului Dem Rădulescu. Lor li alătură Teodor Corban, Marin Grigore, Dragoș Bucur, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa, István Téglás.

Urma este un policier cu accente de thriller despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi. Când un pianist celebru dispare, un polițist pornește în căutarea lui și află treptat despre relațiile sale bizare și deciziile care au declanșat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinților lor, el devenise obsedat de fericirea surorii sale, dincolo de limitele iubirii fraterne. Trailer: https://bit.ly/32e1

Scenariul este semnat de Dorian Boguță și Loredana Novak, imaginea a fost realizată de Barbu Bălășoiu (Sieranevada), iar montajul îi aparține lui Tudor Popescu. Urma este produs de Hai Hui Entertainment, în co-producție cu Mandragora, Actoriedefilm și Point Film.

Imagini din filmul Urma se regăsesc și în videoclipul regizat de Dorian Boguță pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ Urma: A Place for Me, de pe albumul Trend Off din 2007. Videoclipul poate fi vizionat aici: https://youtu.be/PDdRcOQ9KrQ

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular