vineri, ianuarie 28, 2022
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruFilmele psihologice îți pun mintea la încercare. Iată top 5 filme psihologice

Filmele psihologice îți pun mintea la încercare. Iată top 5 filme psihologice

Filmele psihologice prezintă povești incredibile, greu de asimilat și care te țin cu sufletul la gură. Fiecare poveste în parte are scopul de ați distrage atenția de la viața cotidiană,  încearcă să pună sub semnul întrebării tot ceea ce crezi că este real și logic. Misterul și multitudinea de întrebări pe care ești nevoit să ți le pui, sunt și ele prezente.

  1. Room(2015)

Room spune povestea lui Ma(Brie Larson), mamă a unui băiețel de 5 ani, Jack(Jacob Trembley) care a fost ținută captivă timp de șapte ani împreună cu acesta, într-un șopron dintr-o grădină. După doi ani de la dispariția lui Ma se naște Jack, un copil carismatic și cu o imaginație bogată. Cei doi traiesc în condiții grele, între patru pereți. Ma, visează la ziua în care vor evada și vor duce viața normală  dupa care tânjește atât de mult.

 

 

filmele psihologice
Ma și Jack

2. Black Swan(2010) 

Black Swan este un film psihologic și thriller american. Actrița principală este Natalie Portman, care o interpretează pe Nina Sayers o balerină de la o companie de balet din New York, a cărei viață este ocupată în întregime de profesia de balerină. Aceasta locuiește împreună cu mama sa, o femeie obsesivă și dură când vine vorba despre viitorul fiicei sale. Nina a fost prima alegere a directorului companiei, când a vrut să o înlocuiască pe prim-balerina Beth Macintyre(Winona Ryder) cu Nina Sayers, în rolul principal din Lacul Lebedelor. Însă Nina are o noua rivală, pe una dintre prietenele ei LiLy(Mila Kunis), care îl impresionează de asemenea pe Leroy. Povestea este una încâlcită, plină de momente dramatice, dar și psihologice.

filmele psihologice
Black Swan

3. Zodiac-I se spunea Zodiac(2007)

Zodiac este un film american regizat de David Fincher și bazat pe cartea non-ficțională a lui Robert Graysmith, care poară același nume. În rolurile principale sunt Jake Gyllenhaal, Mark Rufallo, Robert Downey Jr. și Chloe Sevigny. Filmul spune povestea unui criminal în serie, cunoscut sub numele de Zodiac, care a ucis în regiunea Golfului San Francisco în cursul anilor 1960 și începutul anilor 1970, lăsând în urma lui milioane de morți și victime. Cele patru personaje încep vânarea lui Zodiac,punându-și viețile în pericol de fiecare dată când acesta mai face câte o victimă.

filmele psihologice
Coperta filmului

4. Mr. Nobody(2009)

Acest film face parte din genul dramatic, psihologic și științifico-fantastic. Personajul principal se munește singur  Nemo Nobody(Jared Leto), un bărbat de 118 ani, ultimul om nemuritor de pe Terra. Nemo însuși spune că el nu-și mai aduce aminte nimic despre trecutul lui. Un psiholog încearcă să îi readucă amintirile înapoi prin hipnoză. Tot filmul este format din fragmente aleatorii de amintiri ale domnului Nimeni, care creează povești contradictorii despre viața sa. Nu este clar care dintre amintiri sunt reale și care sunt doar evoluții posibilie ale vieții lui Nemo, care nu s-au întâmplat.

filmele psihologice
Mr. Nobody

5. Source code(2011)

Source code este un film american și franțuzesc regizat de Duncan Jones. Rolurile principale au fost interpretate de Jake Gyllenhaal, Michelle Monagham și Vera Farmiga. Căpitanul Colter Stevens(Jake Gyllenhaal), se trezește șocat într-un tren care se îndreaptă spre Chicago. Deși toți ceilalți pasageri par să îl cunoască, el nu are nicio idee unde ori cine este.

Colter nu își amintește nimic despre el sau despre cum a ajuns în acel tren, dar își amintește un singur lucru. Zbura cu un elicopter într-o misiune în Irak. La un moment dat, apare un tren din partea opusă care se apropie și explodează o bombă care îl omoară pe Colter si pe ceilalți pasageri. Apoi se trezește într-o cameră izolată, legat de un scaun, unde îi este adus la cunoștință că face parte dintr-o operațiune  numită Beleaguered Castle. Fiind confuz, cere mai multe detalii, dar se trezește din nou în tren, unde s-a trezit prima dată.

filmele psihologice
Coperta filmului

 

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular