Filmele lunii ianuarie

0
462

Printre toate planurile pe care ni le-am făcut pentru acest început de an, de la a ne găsi un job bun, a nu mai avea restanțe (la fel de multe ca anul trecut) și până la a ne lăsa de fumat, ne găsim mereu timp liber pentru vizionarea unui film, fie cu ochii în laptop, fie în sălile de cinema.

Luna ianuarie ne aduce filme numai bune de văzut în timpul sesiunii, că atunci ne place nouă cel mai mult să pierdem timpul.

Dacă și tu ai chef să vezi un film bun sau dacă pur și simplu crezi că nu ai altceva mai bun de făcut, iată 5 dintre cele mai așteptate filme ale acestei luni:

  • Mortdecai

Johnny Depp interpretează de această dată un colecționar de artă respectat de toată lumea, Charles Mortdecai. Lui Mortdecai i se propune incitanta misiune de a găsi un tablou furat, despre care se zvonește că ar conține un cod secret, cheia spre aurul ascuns al naziștilor. Bineînțeles că acceptă această misiune fără să stea prea mult pe gânduri.

  • Birdman (Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței)

Nominalizat la Premiul Leul de Aur, 7 nominalizari la Globul de Aur și cu șanse reale la Oscar, Birdman spune povestea actorului Riggan Thomson (Michael Keaton). Interpretarea rolului unui popular super erou i-a oferit lui Thomson o perioadă de celebritate în care numele său era pe buzele multor cinefili. Cum însă toate lucrurile bune ajung la un moment dat la un final, brusc, fanii încep să îl uite, iar Riggan Thomson simte nevoia să atragă din nou atenția publicului, dar și colegilor săi de breaslă. Așadar, pune în scenă o piesă pe Broadway pe care o scrie, o regizează și în care înterpretează rolul principal. Această piesă, însă, i-ar putea distruge nu numai orice șansă la celebritate, ci chiar și familia.

  • Taken 3

Seria Taken ni-l prezintă în acest nou episod pe Byan Mills care este acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. În primele două părţi ale cunoscutei serii de acţiune, agentul, interpretat de Liam Neeson, era nevoit să își apere familia de atacatori, vânându-i fără milă. De data aceasta, este prins într-o capcană din care trebuie să scape nevătămat, în care trebuie să își folosească toată priceperea pentru a găsi vinovatul și a-și dovedi nevinovăția.

  • Wild Card

Jason Statham îl interpretează pe Nick, un personaj care încă de la început va fi învăluit în mister. Fost soldat, Nick îşi câştigă banii pe care şi-i pierde apoi jucând la jocuri de noroc sau la pariuri, pentru ca mai apoi să asigure protecție cui i-o cere. Când o tânără victimă a unui atac îi cere ajutorul, Nick va intra într-o serie de încurcături care îi vor aduce aminte că cele învăţate ca soldat nu se uită niciodată.

  • The Imitation Game

Benedict Cumberbatch îl interpretează pe Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial. Povestea cu aer istoric și scene reprezentative perioadei războiului ne arată una dintre cele mai dureroase răsturnări de situație ale istoriei: când în 1952 lui Turing îi va fi intentat un proces în care este acuzat de homosexualitate, fapt care îl va urmări pentru tot restul vieții sale.