Filmele cu care am supraviețuit în sesiune

0
1231

Nu știu cum sunteți voi, dar eu una obișnuiesc să văd cele mai multe filme în timpul sesiunii. Da, în perioada în care singurul lucru la care ar trebui să mă uit sunt cursurile, filmele joacă un rol crucial când învățatul îmi stoarce și ultima picătură de speranță. Câți dintre voi nu ați auzit de la părinți fraza „Mămică, ia și învață, lasă calculatorul, o să te uiți la filme după examene”. Și bineînțeles că trebuie să aprobi ceea ce spun ei, pentru că știi că au dreptate, însă între noi fie vorba, filmele au mai multă savoare atunci când te uiți „pe furiș”. Iată filmele care mi-au făcut mie sesiunea mai ușoară și mai suportabilă. Le recomand cu încredere.

6. The Drop. Acest film își concentrează atenția pe Bob (Tom Hardy), un barman timid la prima vedere, retras, care lucrează la Cousin Marv’s. Localul este un „drop bar”, unde mafia depozitează banii, iar de acolo… money moves around. Ar părea că asta este tema filmului, însă nu vă lăsați păcăliți. Pelicula este mai mult o analiză a lui Bob, pentru a afla povestea din spatele său și cum a ajuns să fie așa cum este acum. Filmul ridică întrebări existențiale prin intermediul personajului principal și anume cum un păcat îți poate crea mustrări de conștiință. Toți actorii, începând de la Tom Hardy, James Gandolfini, Noomi Repace, Matthias Schoenaerts, John Ortiz fac o treabă bună și ne oferă nouă un film numai bun de urmărit.

5. Snatch. Mi se pare genul de film care fie îți place, te amuză, fie îl oprești după 30 de minute. De ce? Pentru că este atipic, începând cu numele personajelor care, cel puțin ieșite din comun, te face curios, pentru ca ulterior să ajungi să vizionezi filmul cu plăcere. Aici e vorba despre interesul pentru un diamant și nu unul oarecare, ci unul de mărimea unui pumn, care străbate două continente. Având în vedere că acțiunea se schimbă la fiecare două minute, te face să fii mereu atent și nu îți lasă gândurile să zboare în altă parte. Brad Pitt îl interpretează pe Mickey O’Neil, un rrom al cărui accent este atât de încâlcit încăt la un moment dat ai nevoie de subtitrare ca să nu te pierzi. Un personaj abil, șiret, inteligent (chiar dacă nu pare), care știe să iasă basma curată din orice încurcătură. Vinnie Jones (Bullet-Tooth Tony), Dennis Farina (Cousin Avi), Benicio Del Toro (Franky Four Fingers), Jason Statham (Turkish) sunt doar câțiva dintre actorii care fac deliciul dulce-amărui al acestui film.

4. American Sniper. Pot doar să fac un exercițiu de imaginație și să îmi dau seama cât de complicată este viața pentru un agent Navy SEAL Sniper. Și tot nu aș fi pe aproape. Presiunea, concentrarea și pericolul cu care se confruntă în fiecare secundă le pot simți doar cei care au trecut prin asta. Un asemenea agent trebuie să ia decizii rapide și corecte, întrucât viața camarazilor săi depinde de asta. Bradley Cooper (Chris Kyle) este tipul războinicului clasic, determinat, ambițios, gata să își apere țara, colegii și să îi facă să plătească pe cei care rănesc oameni nevinovați. După patru ture de serviciu în Irak, Chris începe să își dea seama cât de prețios este timpul, așa că decide să meargă acasă la soția și copiii săi. Odată ajuns, vede cât de dificil este să lase în urmă perioada războiului și să se adapteze la o nouă viață normală, simplă.

3. Uprising. Filmul ne vorbește despre un grup de evrei din Warsaw Ghetto, care găsesc puterea să se împotrivească cerințelor aberante și nedreptăților naziștilor din 1943. Filmul ne prezintă lupta acestor oameni pentru libertate, onoare, cât și pentru a face rost de mâncare, dar și confruntările lor cu problemele de sănătate care apar. Deși o grupare relativ mică, a avut forța să țină piept armatei naziste și chiar să întârzie acțiunile acesteia cu o lună. După ce și-au dat seama de adevăratele intenții ale naziștilor, aveau două opțiuni: să aștepte să îi ducă și pe ei în lagărele de concentrare sau să pună mâna pe o armă și să lupte. Voi ce credeți că au ales?

2. Black Hawk Down. O trupă de elită a S.U.A. este trimisă în Somalia, în mijlocul unui război civil pentru a restabili ordinea. E destul de greu să instaurezi liniștea și atunci când te afli într-o democrație și se presupune că populația este rațională, dar când te afli pe un teritoriu ostil, unde și femeile și copii știu cum să manevreze un kalashnikov, deja se schimbă datele problemei. Un film cu scene copleșitoare, dramatice, care trebuie să își facă loc în lista voastră de filme pe care trebuie să le vizionați.

1. The Imitation Game. Cel de-al Doilea Război Mondial a fost o perioadă întunecată nu numai pentru soldați, ci și pentru oamenii de știință. Matematicianul Alan Turing, împreună cu echipa sa, încearcă să intercepteze mesajele naziștilor, pentru a afla unde și când vor avea loc următoarele atacuri. Alan vrea să creeze o mașinărie care să îi ajute să descifreze mesajele pentru a câștiga Războiul. După ce am vizionat acest film, actori precum Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Allen Leech au confirmat că vor continua să aibă un cuvânt important de spus în cinematografie. Un film care impresionează din toate punctele de vedere.

Vizionare plăcută!

popcorn