filme romanesti Netflix

În această perioadă în care ne aflăm, în care este recomandat să ne auto izolăm în case pentru a preveni creșterea numărului de îmbolnăviri, trebuie să ne delectăm cu o carte, o piesă de teatru online, un film… sau mai multe filme. 

Netflix este o platformă accesibilă tuturor, cu o gamă variată de filme, seriale, emisiuni sau documentare. Ceea ce poate nu ați observat este faptul că în categoria de filme se regăsește opțiunea de “filme românești”. De-a lungul timpului am tot auzit fraze de genu’: “nu există filme românești bune”, “epoca de aur a filmelor a apus ”, “nu mai avem actori buni” și așa mai departe. Ce este de menționat este faptul că există atât filme bune cât și filme mai puțin bune, iar asta se întâmplă oriunde în lume nu doar în România, însă avem tendința de a blama tot ce se întâmplă sub semnătura “made in Ro”. Industria culturală de la noi din țară a avut de suferit foarte mult, pentru că nu am fost îndrumați să punem accent pe această latură, dar nu trebuie să trecem cu vederea eforturile care sunt vizibile în această industrie. 

Dacă ne axăm pe analiza conținutului filmului românesc o să observăm că există filme care tratează viața cotidiană în forma unei drame sau sub forma unei comedii. Din punctul meu de vedere, diferența dintre un film bun și unul mai puțin bun o face substratul poveștii, ceea ce își dorește creatorul filmului să transmită și ce își dorește să lase în mintea publicului în urma vizionării. 

Sunt multe titluri cărora lumea nu le-a acordat atenție sau fie oamenii nu au auzit de ele, dar acele titluri au fost premiate sau au fost apreciate de critici internaționali, de aici vine și sintagma inițială a acestui articol “între isterie și neglijență”. Astfel, anumite filme care au fost promovate intens și vehiculate în media în ultima vreme sunt filme care în opinia mea, nu transmit un mesaj, nu rămâi cu nimic în urma lor, doar cu un bilet de cinema mototolit în buzunar și îți dai seama că au avut un buget mare pentru promovare. 

TOP 10 filme românești marca Netflix 

  1. Coborâm la prima

  2. Love building & Alt love building

  3. De ce eu ?

  4. Poveste de dragoste

  5. Ana, mon amour

  6. Lumea e a mea 

  7. Bacalaureat

  8. 6,9 pe scara Richter

  9. #selfie & #selfie 69

  10. Legături bolnăvicioase

 

Urmează să mă uit la Sieranevada, Alice T, Poziția copilului și Heidi. 

Stay safe & vizionează filme românești! 🙂