Filme românești: Breaking News – un operator moare în timpul filmării

0
194
filme românești

Filme românești: Breaking News – o dramă despre riscurile meseriei de teren.

Uneori trebuie să alegem între a mai face un pas și a ne opri unde suntem, între risc și comoditate, între totul și… nimic. Filmul Breaking News se bazează pe urmările unei astfel de alegeri. Un operator își pierde viața după ce intră într-o clădire unde a avut loc o explozie. Reporterul cu care era supraviețuiește și are de făcut alegeri importante pentru profesia și pentru viața lui.

Filme românești 2017: Breaking News 

Breaking News a avut premiera pe 29 septembrie anul acesta și a fost regizat de Iulia Rugină.

Personajul principal al filmului este reporterul Alex Mazilu, interpretat de actorul Andi Vasluianu. Acesta face un reportaj în memoria operatorului său, care a decedat în timpul unei filmări dintr-o clădire unde avusese loc o explozie. Mazilu merge la familia colegului său pentru a obține păreri despre cel care s-a stins din viață, dar se lovește de refuzuri. Se confruntă cu fiica acestuia, o adolescentă rebelă, dar, la final, va obține de la ea interviul dorit.

Pentru realizarea reportajului, Mazilu este nevoit să aleagă, temporar, între meserie și familie. Drama este cu atât mai intensă cu cât acesta alege jobul, chiar dacă astfel se depărtează de soția și de copilul lui.

Acțiunea filmului se desfășoară atât în București, cât și în Mangalia.

Pentru mai multe idei de filme de la noi, intră aici.

Distribuție

Andi Vasluianu – îl interpretează pe Alex Mazilu, reporterul. Este din București, are 43 de ani și a jucat peste 100 de roluri în film și teatru, printre care Moromeții 2 (2017), Octav (2017), Două lozuri (2016).

Dorin Andone – joacă rolul operatorului decedat, Andrei Paraschiv. Este din Cluj Napoca și a avut numeroase roluri în teatru și în câteva producții cinematografice. Cunoști probabil melodia Păsări cu ochi de foc a trupei Compact. Chiar Dorin Andone a scris versurile acestei melodii.

 

Voica Oltean – o interpretează pe Simona Paraschiv, fiica rebelă a lui Andrei. Este o adolescentă de 16 ani aflată la a doua apariție a ei într-un film. A fost aleasă în urma unui casting care a durat câteva luni.

Alții: Dorian Boguță, Ioana Flora

Filme românești. De ce să te uiți la Breaking News?

Acest film nu este un must-see, nici o capodoperă cinematografică, motiv pentru care nota primită pe IMDB este de doar 6,3.

Cu toate acestea, merită să te uiți la cât mai multe filme românești, inclusiv Breaking News. Mai ales dacă ești interesat de o carieră în jurnalism (operator, reporter), acest film îți arată riscurile majore la care te supui și alegerile pe care ești nevoit să le faci. A fost decizia operatorului să intre în acea fabrică pentru imagini în exclusivitate de la fața locului. Destinul a vrut ca el să își piardă viața atunci, acolo.

Am mers să văd acest film pentru că m-a atras subiectul și, mai ales, meseria personajului principal, aceea de reporter. Am vrut să văd dincolo de ce văd la televizor, să aflu cum se face, de fapt, un reportaj. Mi-a plăcut Breaking News pentru că se bazează pe realitatea dură a vieții de reporter/operator și surprinde drama psihologică a unui om care își vede colegul murind.

Tu ai fi intrat într-o fabrică încă nesigură după explozie pentru a „face știrea” sau ai fi dat un pas înapoi, pentru siguranța ta? Este vorba doar despre alegeri și priorități. Cert este că acest film îți arată și latura mai puțin plăcută din culisele televiziunii.

Sursă info și foto: cinemagia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.