Filme de vazut neaparat in 2014

  0
  1493

  După un 2013 în care filmele de mare anvergură nu au lipsit, anul 2014 nu se lasă mai prejos şi promite producţii cu buget mare, gata să ne atragă atenţia cu efectele speciale sau cu povestea ieşită din comun. Următoarele luni sunt foarte promițătoare.

  Pentru a ne asigura că veți alege cele mai bune filme, am întocmit o listă cu 7 filme de neratat în acest an. Iată mai jos titlurile ce promit acţiune şi efecte speciale până la sfârşitul anului.

  1. 300: Rise of an Empire

  300-rise-of-an-empire-109095l        Apărut în cinematografele din România din 7 martie, 300: Ascensiunea unui Imperiu prezintă acţiune de proporţii epice, efecte vizuale excepţionale şi o bătălie cutremurătoare pe mare.

  După colosala confruntare de la Termopile, lacomul rege Xerxes continuă în forţă consolidarea puterii imperiului persan, urmărind nemilos expansiunea teritoriului său şi dezvoltarea unei armate invincibile.

  Cu o flotă impresionantă condusă de răzbunătoarea Artemesia, Xerxes îşi concentrează toată puterea pentru a-l opri pe generalul Themistokles care doreşte să unifice toate teritoriile greceşti.

  Pot spune că Eva Green (Artemesia ) face toţi banii în acest film ale cărui evenimente au loc simultan cu cele din 300, filmul lui Zack Snyder din 2006.

  Pe scurt, în timp ce regele Leonidas (Gerard Butler) şi cei 300 de viteji ai săi se îndreaptă către Termopile pentru a-i ţine piept regelui-zeu Xerxes al Persiei (Rodrigo Santoro), pe apele mării Egee are loc o confruntare între războinicul Temistocle (SullivanStapleton) şi soldaţii săi strânşi din mai toate oraşele state greceşti şi forţa navală a Persiei, condusă de imprevizibila Artemisia (Green). Ceea ce în primul film devenea o bătălie pe viaţă şi pe moarte între cele două incomparabile forţe armate, acum beneficiază de avantajul mării, un mediu încontinuu schimbător care necesită adaptări rapide ale strategiei militare.

  300: Ascensiunea unui imperiu chiar merită o vizită la cinema şi o vizionare pe un ecran cât mai mare.

  2. Need for Speed

  nfsCu numai câteva zile în urmă a apărut pe ecranele cinematografelor filmul Need for Speed: Începuturi 3D.

  Inspirat din cel mai de succes joc video cu maşini, filmul aduce în lumea reală adrenalina şi libertatea curselor virtuale, plusând pe pasiunea pentru întreceri şi maşini cu sute de cai-putere. Aflat într-o permanentă goană pe şoselele americane, protagonistul filmului trece de la răzbunare la izbăvire, ţinând publicul cu sufletul la gură de la început până la final.

  Tobey Marshall (Aaron Paul), un mecanic dependent de maşini şi curse ilegale, face tot posibilul să ţină deschisă afacerea familiei. Astfel, face un parteneriat cu Dino Brewster (Dominic Cooper), un fost pilot NASCAR, pe cât de bogat pe atât de arogant. În urma unei curse care îl putea salva de la faliment, Tobey este trimis la închisoare după ce partenerul său îl trădează.

  Odată eliberat, el este hotărât să se răzbune, iar singura modalitate de a reuşi este aceea de a-l învinge pe Dino într-o cursă underground cu miză imensă.

  Need for Speed: Începuturi 3D impresionează prin maşini puternice, curse contra-cronometru, urmăriri, explozii şi adrenalină.

  Părerea mea este că filmul este bine regizat, mașinile sunt pe măsura iubitorilor acestora, iar dacă iubiți şi jocurile din franciză recomand să vedeți filmul.

  3. Noah

  noah-784436l (1)Din 28 martie va apărea pe marile ecrane filmul Noah ce aduce în prim plan o lume lipsită de speranţă în care ploile nu mai udă ţărâna cotropită de atâtea ori de hoarde barbare, iar aceasta nu mai rodeşte.

  Înconjurat de cruzime şi abuzuri, Noe este un om de ispravă,luptător experimentat, mag şi vindecător şi nu îşi doreşte decât să trăiască în pace alături de familia sa. Cu toate acestea, în fiecare noapte în visele sale apare un potop fără de sfârşit.

  Să fie semn că lumea se va sfârşi? Treptat, Noe înţelege că Marele Creator are de gând să pedepsească omenirea şi să-i ucidă semenii. Doar Noe are şansa de a face viaţa să prospere pe faţa Pământului…

  Din punctul meu de vedere distribuţia este impresionantă. Regizat de Darren Aronofsky şi cu Russell Crowe în rolul principal, filmul nu poate decât să promită o acţiune de succes şi efecte speciale unice.

  4. Transcendence

  transcendence-464141lUn alt film aşteptat cu nerăbdare este Transcendence, ce va avea premiera în România pe 25 aprilie.

  Când soţul ei Will (Johnny Depp) este ucis de terorişti, viaţa pare să se fi terminat pentru specialista în computere EvelynCaster (RebeccaHall), însă cercetătoarea găseşte o metodă revoluţionară de a transfera întreaga personalitate a lui Will într-un computer. Împreună cei doi continuă să lucreze exact la proiectul care i-a transformat în ţinta teroriştilor: un spaţiu unde computerele să evolueze nestingherite de controlul uman.

  Trailer-ul promite un film ce te va ţine cu sufletul la gură, cu distribuţie remarcabilă şi efecte impresionante.

  5. The Amazing Spider-Man 2

  the-amazing-spider-man-2-226496lIată că pe 2 mai The Amazing Spider-Man continuă cu o nouă poveste ce îl are în prim plan pe Peter Parker.

  La un an de la lupta sa cu Şopârla, Peter Parker are o viaţă plină pe care şi-o împarte între eliminarea infractorilor şi timpul acordat iubitei sale, Gwen. Peter nu a uitat de promisiunea făcută tatălui lui Gwen, aceea de a sta departe de fiica lui, însă pur şi simplu este o promisiune pe care nu o poate respecta. Lucrurile vor lua o turnură dramatică pentru ei când intră în scenă un nou villain, Electro, iar Peter descoperă alte şi alte detalii legate de trecutul misterios al familiei sale.

  6. Transformers: Age of Extinction

  transformers-age-of-extinction-842174lRasa umană încearcă să se refacă după evenimentele din Transformers: Dark of the Moon, iar Autoboţii şi Decepticonii au dispărut cu toţii de pe faţa Pământului.

  Cu toate acestea, un grup de ingenioşi şi puternici oameni de afaceri şi cercetători, convinşi că este cazul să învăţăm ceva din dramaticele incursiuni pe meleagurile noastre ale Transformerilor, forţează limitele tehnologiei peste ceea ce poate fi controlat – asta în vreme ce Pământul devine centrul de interes al unei străvechi şi puternice ameninţări a Transformerilor.

  Filmul creşte interesul fanilor acestui gen, mai ales că distribuţia s-a schimbat. Astfel, în rolul lui Cade Yeager îl vom putea urmări pe actorul Mark Wahlberg, care a impresionat prin filmele sale din 2010 şi până în prezent (2 Guns – 2013; Broken City – 2013;Contraband- 2012 sauThe Fighter – 2010).

  Din 27.06.2014 puteţi viziona filmul în cinematografe.

  7. The HungerGames: Mockingjay – Part 1

  the-hunger-games-mockingjay-part-1-515549lUltimul, dar nu cel din urmă, filmul The HungerGames: Mockingjay – Part 1 va apărea pe marile ecrane aproape de sfârșitul anului, pe 21.11.2014.

  Filmul este regizat de Francis Lawrence de la un scenariu de Danny Strong şi Peter Craig.

  Katniss se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei, întrebându-se încontinuu dacă a avut vreun rost surprinzătorul complot împotriva Capitoliului ce a salvat-o de la o moarte sigură. Fără ţel, eroina priveşte cum cei din jur se pregătesc pentru ofensiva ce ar putea distruge o dată pentru totdeauna tirania din Panem şi se lasă fără mult entuziasm prinsă în luptă, devenind simbolul Rezistenţei.

  Curând, ea se va trezi prinsă într-un pericol mortal, alături de cele mai dragi persoane din viaţa ei.

  Calitatea filmului din 2012 The HungerGames şi impresionantul The HungerGames: Catching Fire din 2013 ne asigură prezenţa la ”izbucnirea” unei revoluţii în 2014.

  Romanul pe care se bazează filmul este al treilea dintr-o trilogie scrisă de Suzanne Collins, care are peste 65 de milioane de exemplare în print, numai in SUA.

  Cu siguranță că lista poate fi completată cu multe alte titluri, aşa că vă rog pe voi să o completaţi. Ce filme nu ar trebui să ratăm în 2014?

  Sursa: cinemagia.ro