Filme de văzut la prima întâlnire
Cu toții am fost acolo, mai exact, în momentele acelea delicate în care prima impresie contează și în care mergi ca un acrobat pe sârmă străduindu-te să arăți cea mai bună parte a ta. Știm cu toții că după o lună sau două, va țipa ascuțit până îți perforează urechile, va râde necontrolat fără grija de a fi judecată și va transforma o sesiune de shopping într-o excursie în Infern.
Până atunci însă, prima întâlnire este un moment esențial de a o cunoaște și de a crea o atmosferă relaxată, numai bună pentru mici descoperiri reciproce și pentru emoții noi. Totuși, atunci când doi oameni se cunosc, există mai multe șanse ca lucrurile să meargă mai mult prost decât bine, așa că fiecare inițiativă contează și reflectă cumva intențiile tale pe termen lung. Nu te juca cu aparențele, fetele sunt maestre la despicat firul în patru și, oricât ai repeta că, de fapt, tu ești băiat bun, odată clasat greșit, nu mai ai nicio șansă s-o cucerești.
Așa da, așa nu – Dating 101
Prima întâlnire începe cu o invitație și cu un scenariu. Odată ce ai obținut ok-ul ei și ai stabilit o oră, trebuie să-ți folosești abilitățile de geniu organizator și să găsești o activitate plăcută, nici prea solicitantă, nici prea banală, ceva care să vă apropie, ceva cu potențialul de a deveni, mai târziu, o amintire frumoasă. Să mergi la film este o astfel de opțiune, dar, bineînțeles, ca întotdeauna când vine vorba de fete, și aici sunt zeci de nuanțe care trebuie luate în seamă. Să mergi la cinema se poate dovedi cea mai bună, dar și cea mai proastă decizie. Dacă vă întâlniți fix la ora la care începe filmul și după plecați fiecare acasă, atunci poți spune despre tine că tocmai ai luat parte la prima ședință a clubului de film „Friendzoned on screen”.
Este important să vă întâlniți cu o oră, o oră jumătate înainte, să luați bilete fără a fi presați de timp, să vă plimbați un pic, schimbând opinii și glume de tot felul, iar după film, la fel de important este să vă opriți undeva pentru o cafea sau două, discutând filmul și tachinându-vă reciproc în legătură cu scena aia sau cealaltă, la care ea a tresărit sau la care tu ai vorbit fără încetare, încercând să explici cine știe ce concept de fizică cuantică. În orice caz, nu încerca să muți această întâlnire la tine acasă, nu fi tipul „Netflix and chill”, nu o invita la un al doilea film în aceeași seară sub pretextul că tu ai un pat mai confortabil decât scaunele de la cinema sau că faci floricele mai bune. Pur și simplu nu ține!
Arta de a alege un film bun
În privința filmului trebuie să dai dovadă de tact. Nu o duce la un film horror, nu vrei să-i crească tensiunea arterială din alte motive decât anticiparea unui sărut de la tine, nu o duce la un film foarte kinky, în schimb, alege ceva ușor, dar nu prostuț, romantic sau dimpotrivă, un film agresiv, cu o idee puternică. Trebuie să alegi ceva care să stârnească discuții, ceva suficient de interesant încât să-ți dea material pentru conversația de după, un pretext pentru a înțelege felul în care gândește. În perioada asta, cel mai bine o duci la „Fantastic Beasts and Where to find them” pentru că așa poți să descoperi dacă îi place Harry Potter, dacă are imaginație și ce obsesii literare avea în copilărie.
Dacă totuși e mai cu picioarele pe pământ, mergeți la „Două Lozuri”, o comedie poate să destindă atmosfera și să îi trezească amintiri amuzant de dureroase din vremea în care învăța pentru tezele unice, chinuindu-se cu toate comentariile acelea stereotipe despre Caragiale. Poți încerca ceva plin de suspans, care să o țină cu sufletul la gură și care să o determine să-și pună întrebări, altele decât cele legate de intențiile tale, de aceea poți să iei bilete la „The Girl on the Train”, pe deasupra, s-ar putea ca acest film să fie deja pe watchlistul ei, nu îți spun câte fete citesc în metrou romanul Paulei Hawkins. E în vogă și are un nucleu romantic abil conturat, numai bun pentru a o face să-ți aprecieze gusturile cinematografice.
Dacă îți plac foarte mult animațiile, abține-te, nu care cumva să o duci la „Berzele”… știu, e 3D, scenariul e jucăuș, are în spate notorietatea Warner Bros, personajele sunt bine desenate, dar atenție! trimiți semnale greșite și va fugi mâncând pământul. În schimb, dacă mai prinzi pe undeva vreo proiecție, vă puteți duce la „Nerve”, e un film provocator, despre limite și curajul de a face lucruri nebunești, atrăgând atenția în același timp în privința dependenței de tehnologie. E despre ecrane și îndrăzneala de a fi altcineva, pare un semn discret prin care îi comunici „Try me!”, fără a fi bădăran. Filmul nu va mai rula prea mult, are deja o lună vechime, așa că trimite-i repede mesaj și fă întâlnirea aia, la care visezi de ceva timp, să se și întâmple.
Pentru programul detaliat al filmelor care rulează în București în această perioadă, accesează: http://www.cinemacity.ro/ și http://agenda.liternet.ro/recomandari-cinema.html
Sursă foto: datingtips.match.com
Articol realizat de Cristina Stancu