Film: Un gând, un vis, Doyle…și-un pix de Bogdan Ilie-Micu

0
298

Joi, 21 februarie 2013, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat, în prezența regizorului Bogdan Ilie-Micu, documentarul Un gând, un vis, Doyle…și-un pix. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera discuția cu regizorul invitat.
În 2012, documentarul Un gând, un vis, Doyle…și-un pix a participat la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în cadrul Zilelor Filmului Românesc și a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut.

 „Într-o dimineaţă caldă de iulie, luându-și la revedere de la prieteni, Mihai își face cruce, încalecă şaua motocicletei sale pe nume Doyle şi pleacă în călătorie: din România până în Ulan Bator, și înapoi. El, care nu s-a considerat niciodată un mare motociclist, el, care cade ca musca-n curbă fără să știe ce l-a lovit, căruia îi e frică de viteză, nu știe să pună genunchiul jos sau să polizeze scărițele, care face cu plăcere un ocol de o sută de kilometri ca să evite cinci kilometri de nisip, tocmai el va parcurge 26 de mii de kilometri în patru luni, traversând 14 țări.”

Bogdan Ilie-Micu a avut îndrăzneața idee de a reface călătoria cu Doyle, folosind cele 800 de fotografii realizate de Mihai pe parcursul drumului prin Ucraina, Rusia, Mongolia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Turcia, Bulgaria și înapoi în Romania.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

 

 

Cristiana Salahoru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.