Voluntarii Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) au sărbătorit şi în acest an sosirea primăverii în mod tradiţional românesc. Filialele LSRS din Danemarca, Norvegia, SUA şi Turcia au organizat diferite evenimente de Mărţişor.

La Istanbul și Sakarya, voluntarii LSRS au organizat un workshop în care, alături de tineri turci, au confecționat și oferit în dar mărțișoare.

Voluntarii Filialei LSRS Danemarca au împărțit mărțișoare în campusul universitar Odense, dar și în cadrul Aarhus Business Academy.

LSRS Norvegia a organizat ieri, 10 martie, o mică expoziție cu mărțișoare tradiționale în parteneriat cu Insa BI (International Student Association BI Norwegian Business School). Expoziția a avut loc în cadrul „Coffee Hour”, un eveniment de socializare în cadrul căruia studeții internaționali au fost invitați să servească prăjituri și cafea.

La eveniment au participat studenți din Franța, Italia, Norvegia, Ucraina, Vietnam, China, Lituania, Bulgaria și Grecia. Aceștia au aflat informații despre obiceiurile legate de mărțisor și apoi și-au ales propriul mărțisor pe care l-au purtat încântați. Băieții prezenți la eveniment au luat mărțișoare pe care au promis să le dăruiasca prietenelor din țara lor.

LSRS SUA_2

În SUA, voluntarii LSRS au organizat mai multe evenimente. Au fost distribuite, pe lângă felicitările electronice și fotografiile tematice ale voluntarilor, mărțișoare în următoarele universități și campus-uri: Bryn Mawr College, Lawrence Technological University, Worcester Polytechnic Institute, Princeton University – New Jersey și University of Pennsylvania. Totodată, au fost expuse afișe despre semnificația mărțișorului în tradiția românească.

Alături de acești tineri, au mai organizat acțiuni și alți peste 200 de voluntari LSRS care studiază la universități din străinătate în peste 35 de țări, oferind simboluri autentice românești colegilor care aparțin altor spații culturale de pe mapamond.

LSRS organizează anual proiecte prin care promovează cultura, produsele și tradițiile românești. Vă invităm să aflați mai multe detalii despre activitățile și evenimentele LSRS vizitând www.lsrs.ro.