FIFA 23 va fi ultimul joc sub această denumire, anunță compania EA

0
68
Sursă foto: Twitter

Jocul video bazat pe sportul rege, anume fotbalul, FIFA 23 va apărea în acest an pentru ultima dată sub această denumire. Numele se va schimba după lansarea ultimei ediții și va avea denumirea de EA Sports FC.

Toamna trecută, Cam Weber, directorul general și directorul executiv al EA Sports, a declarat că compania își reevaluează acordul de licență cu FIFA, ținând cont de enormul mozaic de licențe pe care jocul le deținea deja, de la ligi și echipe individuale de fotbal și ceea ce este de fapt marca FIFA. În aceeași zi, a fost dezvăluit că EA a depus mărci comerciale în Marea Britanie pentru un joc numit „EA Sports FC”.

Sursă foto: Twitter

În altă declarație recentă, directorul executiv al EA, Andrew Wilson, a declarat că EA Sports FC va fi „cel mai mare și cel mai de impact club de fotbal din lume, în epicentrul fandomului fotbalului”.

CEO-ul EA, Andrew Wilson, a mai spus că singura valoare pe care numele FIFA o oferă EA în afara unui an de Cupă Mondială sunt ”patru litere de pe partea din față a cutiei”. Se pare că a adăugat: „Aș argumenta – și acest lucru poate fi puțin părtinitor – că marca FIFA are mai multă semnificație ca joc video decât un organism de conducere al fotbalului”.

„De aproape 30 de ani, am construit cea mai mare comunitate de fotbal din lume – cu sute de milioane de jucători, mii de parteneri sportivi și sute de ligi, federații și echipe”, a spus Wilson. „EA SPORTS FC va fi clubul pentru fiecare dintre ei și pentru fanii fotbalului de pretutindeni.”

Fanii FIFA au comentat la noutate pe rețeaua de socializare Twitter.

FIFA
Sursă foto: Twitter

În concluzie, EA Sports FC este noul viitor al fotbalului creat de studioul din spatele renumitei serii EA Sports FIFA. FC continuă cu aceeași experiență renumită în moduri de joc, ligi, turnee, cluburi și sportivi, împreună cu Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs și VOLTA Football.

Sursă informații: polygon.com , realsport101.com , ign.com

Citește și: Miniseria „România sălbatică”, din 12 mai pe HBO Max .