Festivaluri anulate din cauza COVID-19 pe plan național și internațional

0
265
festivaluri cheie

Untold, Neversea, Electric Castle și Rockstadt sunt festivaluri anulate pentru anul 2020, au anunțat marți organizatorii pe site-urile oficiale. Festivalurile s-au reprogramat pe anul 2021 din cauza restricțiilor impuse de autorități, dar și pentru siguranța publicului. Persoanele care și-au achiziționat deja bilete sau abonamente, au posibilitatea să le folosească pentru una dintre următoarele trei ediții. Cei care nu doresc să participe, pot cumpăra obiecte marca festivalului, echivalente unui bilet.

Festivaluri anulate din România

 Despre Untold și Neversea

Organizatorii celor două festivaluri anulate din România și-au exprimat regretul pe pagina de Facebook oficială. Aceștia au susținut faptul că au fost nevoiți să le anuleze din cauza pandemiei, dar mai ales din pricina proiectului de lege trimis de Ministerul Culturii. Conform acestuia evenimentele cu participarea a mai mult de 1000 de persoane sunt interzise până la data 31 august 2020.

 Organizatorii propun două opțiuni pentru cei care și-au achiziționat deja bilete. Una dintre acestea este opțiunea ANYTIME PASS care oferă posibilitatea fanilor de a alege o ediție la care să participe din următoarele trei. Cei care nu au ales această opțiune pot să își transfere abonamentul pentru ediția din 2021 sau să primească un voucher. De la anunțarea datei exacte pentru următorul an, festivalierii au 30 de zile la dispoziție pentru a se decide. Voucher-ul va putea fi folosit doar pentru achiziționarea produselor marca UNTOLD sau Neversea. Restituirea contravalorii se va putea face între 1 octombrie și 31 decembrie 2021.

,,Cu inimile frânte, dar cu certitudinea că este spre binele și siguranța tuturor, trebuie să vă informăm că am decis să amânăm ediția din acest an a UNTOLD pentru anul 2021. Suntem cuprinși de tristețe și afectați, dar în același timp optimiști, știind că ceea ce ne-a ținut împreună din 2015, ne va ajuta să trecem peste orice situațe. Dragostea și pasiunea noastră va triumfa mereu.”, declară organizatorii Untold și Neversea.

 Despre Electric Castle

Pentru festivalul renumit datorită locației sale speciale, organizatorii și-au exprimat dezamăgirea și tristețea față de amânarea acestuia până anul următor. Organizatorii festivalului susțin că sănătatea fanilor este pe primul loc, acesta fiind unul dintre motivele anulării. Ei asigură festivalierii că toate biletele și abonamentele cumpărate vor fi valabile pentru ediția din 2021. Cei care nu vor putea participa la cea de-a 8 a ediție vor avea și alte opțiuni care urmează să fie anunțate. Organizatorii au mai specificat și faptul că vor să reconfirme toți artiști anunțați pentru 2021 și să reorganizeze festivalul.

,,Organizarea festivalului înseamnă un an întreg de muncă, incluzând două luni necesare construirii lui. Chiar acum ar fi trebuit să fim la Bonțida pentru a contura lumea EC. Din păcate e prea multă incertitudine cu privire la măsurile de siguranță și sănătate pe care ar trebui să le implementăm, restricțiile de călătorie pentru perioada următoare și alte detalii pe care le plănuim în avans pentru a putea livra experiența mult așteptată. Nici de la autorități nu am primit până acum răspunsuri referitoare la detalii specifice, de planificare sau în legătură cu situația festivalului. Sănătatea și siguranța voastră au fost întotdeauna prioritatea noastră absolută și, din păcate, în acest moment, nu există un scenariu ideal în care festivalul să se desfășoare în deplină siguranță. Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să alegem calea cea mai sigură și să amânăm EC8 pentru 14 – 18 iulie 2021.”, declară organizatorii Electric Castle.

 Despre Rockstadt Extreme Fest

Rockstadt Extreme Fest, cel mai cunoscut festival de muzică heavy metal din România care se desfășura la Poalele Cetății Râșnov, din județul Brașov, a fost și el amânat. Evenimentul a fost reprogramat pentru anul 2021. Abonamentele achiziționate vor fi valabile pentru anul viitor, iar pe lângă acest lucru festivalierii vor primi și un discount de 30 de lei la prețul acestora destinat consumației în cadrul evenimentului.

,,Prin urmare, suntem nevoiți să reprogramăm festivalul pentru 2021, în perioada 5 – 8 August. Sperăm să vă ajute această informație pentru reconfigurarea cazărilor voastre, transportului, zilelor libere și agendei voastre în general pentru perioada respectivă. Ne bucurăm să vă spunem că toate trupele care erau confirmate deja sunt deschise pentru o această reprogramare și vom reveni cu informații concrete. În plus, vom adăuga și alte trupe importante în line-up”, susțin organizatorii.

Impactul coronavirus – festivaluri anulate la nivel internațional

În această perioadă, industria muzicală a făcut o pauză în ceea ce privește evenimentele la care urmau să participe un număr mare de persoane. Până în prezent sunt confirmate 6,4 milioane de cazuri coronavirus în întreaga lume, Statele Unite fiind cel mai mare focar cu 1,8 milioane de infectați. Având în vedere aceste cifre, organizatorii festivalurilor internaționale au decis să anuleze majoritatea evenimentelor pentru a stopa răspândirea virusului. La fel ca și în România, persoanele care și-au achiziționat deja bilete vor putea participa la edițiile  următoare din anul 2021.

Coachella este unul dintre festivalurile anuale de muzică și arte care a fost anulat. Evenimentul este organizat la Empire Polo Club din Indio, California, în Valea Coachella din deșertul Colorado. Evenimentul s-a amânat până în Octombrie anul acesta.

Tomorrowland este printre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din lume care se organizează anual în orașul belgian Boom, pe șaisprezece scene aflate pe o suprafață de 75 de hectare. Festivalul s-a reprogramat pentru luna iulie 2021.

Glastonbury este un festival care durează 5 zile, unde ai parte de artă contemporană care are loc în Pilton, Somerset, în Anglia. Un număr de 135.000 de persoane au oferit un avans pentru bilet, dar organizatorii i-au asigurat că vor putea să îl folosească pentru anul următor.

 Un alt festival anual care a fost afectat este Latitude Festival care are loc în Henham Park, în apropiere de Southwold, Suffolk, Anglia. Persoanele care și-au achiziționat bilete au două opțiuni: să își primească banii înapoi sau să opteze pentru un bilet destinat ediției ce va avea loc în iulie 2021.

Download Donington este unul dintre cele mai populare festivaluri britanice de rock și heavy metal. Ani la rând, festivalul a găzduit unele dintre cele mai mari nume ale genului, inclusiv Black Sabbath , Slipknot , Metallica , Iron Maiden , Korn , Soundgarden , Motörhead , Aerosmith , AC / DC și mulți alții. Evenimentul a fost reporgramat pentru anul 2021.